У Хусті на вокзалі продавали коноплю

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У Хусті на вокзалі продавали коноплю 

У приміщенні залізничного вокзалу у м. Хуста скоєння адміністративного правопорушення ст.178 «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді» кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час проведення особистого обшуку дільничним інпетором міліції було виявлено та вилучено паперовий згорток з подрібнено речовиною зовні схожою на листя коноплі.

Наразі дану речовину вилучено та направлено до науково-дослідного- експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатській області для дослідження.

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

 

У лісі, поблизу Хуста, знайдено тіло пенсіонера

les

У лісі, поблизу Хуста, знайдено тіло пенсіонера

Із заявою про загадкове зникнення чоловіка жінка повідомила правоохоронців, а через два дні у лісі було знайдено його бездиханне тіло.

67-річний житель одного із сіл Хустського району вирішив на Великдень провідати свого брата. Трохи погостювавши, чоловік додому вже не повернувся. На пошуки пенсіонера були задіяні дільничні інспектори міліції  та оперативники карного розшуку.

У ході проведення пошукових заходів працівники міліції виявили в лісосмузі у присілку Ділок бездиханне тіло чоловічої статі, яким являється дана безвісно відсутня особа. Під час проведення зовнішнього огляду трупа,слідів насильницької смерті не виявлено.

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

Сьогодні чергова річниця чорнобиської катастрофи

9452_big

Сьогодні чергова річниця чорнобиської катастрофи

28 років тому, 26 квітня 1986 року, смертоносний радіоактивний  вогонь Чорнобиля опалив українську землю і душі мільйонів співвітчизників язиками апокаліптичного полум’я.

чорнобиль

Зоря Полин згадується в Об’явленні Івана Богослова, як одна з кар Господніх за гріхи людства.

«І засурмив третій Ангол, і велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. І спала вона на третину річок та на водні джерела. А ймення зорі тій Полин. І стала третина води, як полин, і багато з людей повмирали з води, бо згіркла вона…»

Аварія на ЧАЕС увійшла в історію, як найбільша техногенна катастрофа, що привела до негативних екологічних, медичних, соціально-економічних наслідків не тільки в нашій державі, але й у всьому світі.

23103897

З іншого боку, Чорнобиль – це не лише трагедія, але й своєрідний символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів аварії стала зразком жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, ліквідатори виконали громадянський обов’язок і захистили людство від подальшого розповсюдження радіації.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу.

chernobul

Сьогодні ми згадуємо не тільки про трагічні сторінки історії України, але й про кожного, хто поклав своє життя на вівтар служіння народу, хто мужньо захищав рідну землю від невідомої небезпеки.

Дзвони Чорнобиля попереджують і застерігають людство від легковажного захоплення можливістю отримати невичерпне джерело енергії завдяки розчепленню атома.

На жаль, після вибуху на ЧАЕС минуло чверть століття… і багатьох ліквідаторів уже немає серед живих. А наша влада так і не назбирала коштів, аби назавжди втихомирити атом. Біля станції і зараз не все гаразд із радіацією.

У Хусті визначали кращу медсестру Закарпаття

9

У Хусті визначали найкращу медсестру серед медичних закладів Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

Найкращу медсестру області визначали під час фінального етапу обласного конкурсу «Ескулап-професіонал», що пройшов у четвер в Хусті на базі медичного коледжу.
У Хусті визначали найкращу медсестру серед медичних закладів Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

Участь у конкурсі взяли сімнадцять учасниць – фіналісток районних змагань. Серед них представники трьох центрів первинно медико-санітарної допомоги (Мукачівського, Свалявського та Берегівського), переможниця конкурсу медсестер серед обласних закладів та фіналістки змагань з районних лікарень.

Такий загальнообласний конкурс медичних сестер в області проводиться вперше. Дотепер в Закарпатті проходили змагання для амбулаторій загальної практики сімейної медицини та фельдшерсько-акушерських пунктів. За словами Андріанни САВИЧ – президента Асоціації медичних сестер Закарпатської області, такі конкурси допомагають підвищувати професійний рівень медсестер,обмінятися досвідом, стимулюють до самовдосконалення та навчання.

У програмі конкурсу – три тури.

Перший – тестування. За 60 хвилин медсестри повинні були відповісти на 60 питань з терапії, хірургії, педіатрії та невідкладних станів. У другому турі конкурсантки демонстрували вже практичні навички з медсестринства по терапії, хірургії та педіатрії. Також комісією бралося до уваги й вміння пояснити необхідність тих чи інших маніпуляцій пацієнту, доброзичливість та уважність, індивідуальний підхід до кожного.

5

Чи не найбільше емоцій та захоплення викликав третій тур конкурсу «Талановита людина – талановита у всьому» . Фейєричні виступи конкурсанток які співали, грали на акордеоні, танцювали, декламували вірші, демонстрували вишивки різними стилями, вироби з бісера та інші різноманітні витвори мистецтва, щоразу викликали шквал аплодисментів. Суворе журі довго радилось, а потім винесло вердикт: за останній конкурс всі учасниці отримали найвищий бал, оскільки оцінити неоцінне неможливо – талант ціни не має.

фото

Відтак було остаточно підбито підсумки змагань. Третє місце посіла конкурсантка з Берегівської районної лікарні – Марінна Бабій, друге – у рахівчанки Сніжани Пранничук, а перше – у господарів змагань – хустян. 29-річна операційна сестра з Хустської рай лікарні Мирослава Жуковська показала найкращий результат за підсумками всіх змагань. І саме вона як переможниця змагань представлятиме Закарпаття у загальноукраїнському конкурсі, який відбудеться восени у Черкасах.

Закарпаття-онлайн