У Хусті пройшов районний конкурс «Воскресни, писанко!»

P1020526

У Хусті пройшов районний конкурс «Воскресни, писанко!»

Цими днями в Хустському районному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді пройшов  конкурс  «Воскресни, писанко!». Учасниками передвеликоднього творчого заходу стали вихованці двадцяти чотирьох  загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. та семи – І-ІІ ст. (загалом було представлено 813 робіт).

Під час мистецького поєдинку діти мали чудову нагоду не лише долучитися до чудової української традиції створення маленьких пасхальних шедеврів, але й позмагатися за визнання свого таланту. Учні виявили неабияку фантазію і в кожну роботу вкладали глибоку життєву мудрість пращурів, власне розуміння краси, щедрість художнього обдарування, безпосередність сприйняття навколишнього світу.

Слід зазначити, що кожний навчальний заклад представив як індивідуальні, так і колективні великодні вироби, виготовлені заздалегідь. Крім писанок, мальованок, крашанок, крапанок, витинанок у традиційному стилі та з бісеру, з атласних стрічок, орігамі, школярі презентували ще й плетені кошики та вишиті серветки.

Під час визначення переможців журі оцінювало художній рівень композиції, її оригінальність, майстерність та авторську оригінальність. Отже, серед навчальних закладів І-ІІІ ст. І місце посіли Кошелівська, Крайниківська та Липовецька ЗОШ, серед учбових установ І-ІІ ст. – Кошелівська ЗОШ (Руня).

Залишити коментар