Юний акордеоніст із Н.Селища переміг на міжнародному конкурсі

DSCN4889

Юний акордеоніст із Н.Селища переміг на міжнародному конкурсі

Цими днями у Дрогобичі пройшов  VІ-й міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів Perpetuum mobile.

Організаторами заходу виступили кафедра народних музичних інструментів та вокалу музично-педагогічного факультету Дрогобицького педагогічного університету ім. І. Франка та Національна Всеукраїнська музична спілка, а також Міністерство освіти і науки України.  За звання кращого акордеоніста змагалися 700 музикантів різного віку і рівня (від початківців – до професіоналів) із 7 країн (Україна, Росія, Білорусь, Німеччина, Сербія, Італія, Польща).

Відрадно, що в музичному поєдинку взяли участь і наші земляки, а учень Нижньоселищенської музичної школи Михайло Томишин (клас Наталії Пригари) навіть виборов диплом ІІІ ступеня.

-Конкурс розрахований на підняття рівня вітчизняного народно-інструментального мистецтва, зазначив директор Нижньоселищенської ДШМ Іван Ступа. – Виконавство поєднувалося з методичними семінарами та майстер-класами для дітей. І мені дуже приємно, що наш 13-річний учень зміг вибороти «бронзову» нагороду такого престижного заходу, адже оцінювали конкурсантів заслужені працівники культури, композитори, науковці. На наступний рік, сподіваюсь, у конкурсі візьме участь більше юних музикантів із Хустщини і ми здобудемо нові нагороди.

 Марина Алдон

“Карпатський об’єктив”

На Хустщині стартувала операція «Батискаф»

20140514_100252

На Хустщині стартувала операція «Батискаф»

 

Днями при перевірці отриманої інформації та в рамках проведення операції «Батискаф» працівниками сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків від приватного підприємця вилучили «соляну кислоту».

У перші дні операції «Батискаф»,  міліціонерами під час перевірки на одному з приватних підприємств, яке здійснює діяльність пов’язану з виробництвом та реалізацією хлібобулочної та кондитерської виробів, було виявлено декілька пляшок соляної кислоти.

Вилучену речовину направлено на дослідження в науко-дослідний –експертно криміналістичний центр при УМВС, а слідчий міського відділу міліції відомості про дану подію вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками част.1 ст.320 Кримінального кодексу України (Порушення правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів). Тривають досудові перевірки.

За подібні дії санкція  статті Кримінального кодексу передбачає штраф  до  сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян  або  арешт  на  строк  до  шести місяців, або обмеженням  волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на  строк  до  трьох  років,  з  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Метою операції «Батискаф» є перевірка об’єктів аптечної мережі, лікувальних закладів, комерційних структур та оптових баз. Перед правоохоронцями поставлено завдання в першу чергу виявляти місця ймовірної “вуличної торгівлі”, де наркозалежні можуть придбати психотропні, сильнодіючі й отруйні лікарські засоби, а також препарати, які містять прекурсори. Також правоохоронці перевіряють осіб, які раніше притягалися до кримінальної відповідальності за виготовлення чи розповсюдження наркотиків – повідомляє, очільник хустської міліції Василь Турдай.

 

Агнеса Куртяк,

Хустський  МВ УМВС