Весняний декор будинку, або впускаємо сонце в хату

vesnyani-shtory

Весняний декор будинку, або впускаємо сонце в хату

Нарешті весна по-справжньому розквітла, торкнулась теплими сонячними променями не тільки природи, але й наших сердець. Звичайно, кожному хочеться вдихнути її п’янкі аромати, відчути естетичну насолоду, споглядаючи квіткове диво. Тож чому би клаптик зелено-біло-рожевого довкілля не перенести до хати?

Оселя починається з вікна

Дизайнери стверджують, що житло починається не з дверей, а саме з вікна, яке впускає в наш маленький приватний простір не просто денне світло, але й суворий чи лагідний погляд погоди. Ми дивимось на подвір’я і відчуваємо настрій природи. Так само з вулиці – перше, на що звертають увагу перехожі чи гості – це вікна нашої оселі.

brightcurt15Тому починаємо декорувати помешкання саме з занавісок, штор, гардин. Ці дивовижні аксесуари не тільки візуально виправляють вікно – роблять його ширшим, вужчим, меншим чи більшим, але й додають дизайну піднесеності, комфорту.

Для весни найбільше підійдуть тюлі теплих відтінків, але вони повинні гармоніювати з кольором стін, меблів. Можна оздобити їх декоративними метеликами, бусинами  чи текстильними стрічками.

Якщо це кухня, для декору доречно використати вирізані з міцної твердої матерії фігурки абстрактної форми, підв’язані до карнизу. Вони можуть звисати донизу несиметрично, але на рівні очей.

Якщо це дитяча кімната, штори можна причепурити наліпками казкових героїв або різними затискачами у формі зірки, квітки, кораблика, комашок, які зроблять їх більш грайливими.

У спальні віконний простір можна задекорувати бутонами штучних квітів, для ванної кімнати підійдуть камінчики та ракушки, хаотично розставлені на підвіконні.

У вітальні гарно виглядять тришарові штори, гардини, функціональні підшторники і легка тюль різних відтінків одного кольору.

З маленьких елементів – велике диво

У будь якому помешканні, яке теоретично є єдиним цілим, як людський організм, повинні бути певні «сезонні» ділянки, які можна декорувати по-різному, в залежності від пори року, релігійних чи домашніх свят. Наприклад, це хол, чи коридор, або принаймні хоча б журнальний столик чи поличка…

centerpiece-ideas-by-rachelОтже, для весни можна зробити флористичне панно, використовуючи фоторамку, гілочки дерев, текстильні квіти та штучних комах. Також підійдуть художні світлини з мальовничими пейзажами (в ідеалі – художні роботи, живопис професійних майстрів пензля).

Яскраві диванні подушки в такій же гамі, як і штори, можуть стати однією з «родзинок» дизайну.

Декоративні підсвічники в ароматичними свічками – чудово доповнять інтер’єр будь-якого приміщення.

Цікавим аксесуаром може стати торшер із трав’яним абажуром. Його можна зробити самотужки. Для цього досить задекорувати стару лампу штучною травою, квітами та пташками із пір’їнок, які можна придбати в будь-якій сувенірній крамниці. До речі, так само можна причепурити рамку дзеркала, вазон, гіпсову статуетку…

trend3

Якщо в хаті є камін, він теж потребує суттєвих змін. Від нього має віяти свіжістю і весняним вітром. Отже доречно прикрасити його чимось весняним. Наприклад, гілками дерев. Вазами для них можуть слугувати розмальовані акриловими фарбами непотрібні пляшки, високі склянки, навіть колби… Друге життя можна вдихнути взагалі в будь-яку річ, досить лише трішки пофантазувати.Для створення вишуканих неординарних авторських композицій підійде все, що залежалось на горищі, бо ж кожна людина – сама собі дизайнер, головне – щоб у витворах була присутня нотка загадковості.

І ще одне – декоративні елементи повинні бути не тільки гарними, але й практичними. Скажімо, книжковий стелаж при раціональному підході можна використати, й як поличку для горщиків із кімнатними рослинами, і помістити на ньому маленькі скляні фігурки, і диски, і оригінальні сезонні прикраси.

Квіти – «перлини» інтер’єру

Здається, немає нічого прекраснішого, ніж живі квіти в домі. Інтер’єр, оздоблений натуральними природними елементами, завжди є найбільш комфортним.  І зовсім не має значення, чи ростуть тюльпани, фуксії та фіалки в горщиках, чи свіжозрізані рослини милують око у вазах. Рослини створюють у будинку особливий настрій, дозволяють відчути себе часткою Всесвіту.

97479880_usuksm_eВзагалі прикраса інтер’єру квітами – справжнє мистецтво, навчиться якому досить непросто. Звичайно,  у кожної господині своє бачення прекрасного. Декому подобаються букети, складені з великої кількості різних квіток, а комусь до снаги виключно троянди…Для дизайнерського складання букетів немає ні правил, ні точних інструкцій. Єдине – рослини мають бути свіжими і повинні гармоніювати за формою та кольором. Інше – справа смаку та техніки.Головне, щоб квіти у вазі прикрашали, доповнювали одна одну. Не бійтеся експериментувати, вибирати різні варіанти. Часом, на перший погляд, зовсім непоєднувані квіти, у композиції виглядають настільки неперевершено, що від них важко відірвати погляд.  Так, наприклад, дуже ефектно дивляться волошки з ромашками, бузок із гілками розквітлих яблунь, навіть звичайнісінька гілка верби із нарцисами, або кора берези із конваліями, крокусами та ірисами.

До речі, квітка може стати взагалі окремою фігурою інтер’єру. Але не варто перенасичувати простір зеленню. Бо оселя – не оазис, а житлове приміщення, де людина повинна не тільки милуватись рослинністю, але й їсти, спати, працювати…

 

Марина Алдон

 

Залишити коментар