Хустяни повинні мати нормальний діючий басейн

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Хустяни повинні мати нормальний діючий басейн

Колись, ще у 1992 році хустяни щиро раділи, що в місті діятиме великий просторий басейн, де дорослі мріяли відпочивати від робочих буднів, а діти – вчитися плавати. Та минав час, а басейн так і не став центром дозвілля краян. Від самого початку будівельниками було допущено технічні помилки і культурно-спортивна установа так ніколи й не запрацювала на повну потужність. Правда, тривалий час на базі установи діяв готель, була непогана кав’ярня-їдальня, там відпочивали дітки, що постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС, проживали туристи з інших регіонів держави.

Однак згодом було втрачено й це. Приміщення почали руйнуватись, мародери повибивали вікна, повиламували двері, розграбували все, що було у будівлі…

-На адресу міської ради лунають звинувачення з приводу того, що басейн у жалюгідному стані. Мешканці Хуста обурені, адже Тячів, містечко менше за розміром, має сучасний ошатний аквапарк, а наші краяни, щоб поплавати, змушені їхати у сусідні райцентри, або йти на річку, – зазначив Хустський міський голова Володимир Кащук. – Звичайно, нарікання хустян справедливі, але… Справа в тому, що установа знаходиться у загальнодержавній комунальній власності і у 2011 році її було продано. Проте більш ніж за три роки господар не тільки не відреставрував приміщення, але й  допустив ще більшу руйнацію будівлі. Отже, через суд разом з керівництвом Фонду держмайна ми добиватимемося законодавчого врегулювання питання.  Якщо власник, який зобов’язувався зробити ремонт спортивно-оздоровчої споруди, надалі нічого не робитиме, то, можливо, басейн йому просто не потрібен. Тому міська рада ініціюватиме перепродаж об’єкту.  Хустянам справді потрібен басейн, адже плавання – унікальний вид спорту, корисний і для дорослих, і для дітей. Зараз, коли здоровий спосіб життя стає все більш популярним у всьому світі, багато хто з мешканців міста над Тисою мріє зайнятись водним фітнесом, чи просто провести час разом з родиною в басейні. Тому, переконаний, наше місто повинне мати місце для активного відпочинку краян.

-Оздоровчий комплекс я придбав у такому жалюгідному стані, що, як то кажуть, камінь на камені не залишився, щоб не зруйнувався. Цегла сиплеться, від колишньої величі будівлі й сліду не зосталося, – запевняє власник басейну Михайло Борка. – Але й це ще не все… Справа в тому, що вже кілька років у нас триває суд із автозаправкою, яка згідно законодавчих норм повинна була знаходитись від комплексу на відстані не менше 50 метрів. Проте вона насправді розташована впритул до басейну. За документами мені продали одне, а де-факто вийшло інше. Отже, поки не буде поставлено «крапку над і» у цій справі, не вирішено питання з під’їздом до заправки та автомийки, побудованої вже фактично на території комплексу, проводити якісь «широкоформатні» капремонти я не можу. Адже реконструювати тут треба все, точніше, робити з «нуля»… Звичайно, це й серйозні матеріальні витрати, і величезний ризик. Тільки нещодавно ми вивезли з прилеглої площі більше п’яти десятків КамАЗів сміття… На жаль, деякі краяни не розуміють поняття «приватна власність» і скидають поблизу комплексу увесь свій непотріб. Є ще й інші не менш важливі чинники, тому поки що басейн не доведено до ладу, але гадаю, що період «застою» нетривалий і незабаром хустяни з гордістю запрошуватимуть туристів у оновлений басейн.

Попри те, що можна зрозуміти кожну зі сторін, дуже хочеться, аби місто над Тисою справді стало туристичною окрасою області і щоб мешканці Хуста мали де провести час із користю для здоров’я.

 

Марина Алдон

«Карпатський об’єктив»

коментарі 2

  1. Чет написав(ла):

    “…більш ніж за три роки господар не тільки не відреставрував приміщення, але й допустив ще більшу руйнацію будівлі. Отже, через суд разом з керівництвом Фонду держмайна ми добиватимемося законодавчого врегулювання питання.”
    І скільки ще років чекати на вирішення питання?

  2. marinashtefuca написав(ла):

    На жаль, я не можу відповісти на це питання… можу його, правда, переадресувати і власникові, і меру 🙂

Залишити коментар