Столиця Карпатської України порадувала патріотичним випускним вечором

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Столиця Карпатської України порадувала патріотичним випускним вечором

У суботу, 31 квітня, центральна площа Хуста переливалися барвами квітів, святкового вбрання, добрих і щирих посмішок. Уся шкільна родина міста зібралася на традиційне свято випускного вечора. Адже закінчення школи – знаменна й пам’ятна подія в житті випускників, їхніх батьків, вчителів.

Цьогорічне свято прощання з рідними навчальними закладами було незвичайним. Територія біля пам’ятника Шевченку вигравала синьо-жовтими барвами повітряних кульок, букетів, стрічок… навіть мікрофони, і ті були кольорів державного прапора.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Піднесено й урочисто співали всі 4119 випускників гімн України, і серце раділо, що в кузнях науки колишньої столиці Карпатської України така прекрасна, патріотично налаштована молодь.

Першим велелюдне зібрання привітав начальник управління освіти, релігій та у справах національностей Василь Мочарник.

 -Дорогі випускники! Запам’ятайте себе такими молодими, гарними, романтичними, з іскорками довіри до життя, надії на сповнення всіх мрій і сподівань. Не забувайте, що навчалися ви для того, щоб розум і серце віддати людям. Не заплямуйте доброго імені свого роду, честі своєї школи, котра дала вам путівку в життя. Будьте цілеспрямованими та наполегливими у досягненні мрій! – зазначив Василь Васильович.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Хустський міський голова Володимир Кащук підкреслив, що цьогорічні випускники пережили нелегкі часи в історії нашої держави, зокрема, в ці дні церемонії прощання зі школами не проходять у Луганській і Донецькій областях.

-Обравши нового Президента, усі ми віримо в позитивні зміни, – висловив сподівання Володимир Павлович. – Як стверджує народна мудрість, знання – це вища краса людини. Тож усі ви ковалі власного щастя і майбутні зодчі нашої держави. Сьогодні, перебуваючи на спільній дорозі, пам’ятайте, що вже завтра перед вами постане відповідальний вибір, і кожен з вас повинен обрати власну стежину, можливо й нелегку. Тож зробіть цей вибір, мужньо і впевнено оберіть свою долю і завжди пам’ятайте, що тільки сама людина є творцем власного щастя. Хочеться також

Міський голова також подякував батькам та вчителям, дідусям та бабусям, які додавали випускникам сил, підтримували та гартували добрим словом.

Від імені педагогів учасників святкового дійства привітала класний керівник 11 класу Хустської СШ №6 Марія Бобик.

-Сьогодні ви прощаєтесь з рідною школою, затишними класними кімнатами, гомінкими шкільними коридорами, щирими друзями, із своїми мудрими наставниками, люблячими батьками, рідною домівкою. Попереду – незвідана даль. Позаду – батьківський поріг, розквітла калина, протоптана стежка в шкільному дворі, незрадлива мамина усмішка зі сльозою на щоці. Тож знайдіть себе, будьте чесними та мужніми, залишайтесь завжди собою, любіть свій народ та свою Батьківщину, – побажала юні мудра наставниця.

Зі щирими добрими порадами звернувся до випускників батько одинадцятикласника Хустської СШ №1імені А. Волошина  Іван Фетько:

– Ви вирушаєте у подорож життям. Це нелегкий шлях, на якому може бути безліч пасток. І тому в кожного з вас за плечима має бути певний багаж.Перше, що ви маєте захопити із собою в дорогу — це знання. Беріть їх у максимальній кількості. Друге – це волю до праці. Життя не терпить гультяїв та дармоїдів. І третє – безумовно, любов, адже тільки вона допомагає звестися після падіння, дає крила для польоту та бажання творити. І кожен новий день, кожен світанок ви очікуватимете з нетерпінням. В добру путь, дорогі діти. Хай вам щастить!

Від імені випускників друзів, однокласників та всіх, хто прийшов розділити свято привітала учениця ЗОШ №4 Вікторія Блонська.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кращих учнів, педагогів та директорів шкіл Хустський міський голова В.П.Кащук та начальник управління освіти, релігій та у справах національностей В.В.Мочарник нагородили  грамотами та подяками Закарпатської обласної та Хустської міської рад, а 28 медалістів (24 золоті та 4 срібні) отримали свої заслужені за 11 років навчання нагороди.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Відтак школярі разом з батьками та педагогами закружляли у вальсі, а в небо полетіли кульки мрій і бажань, символи миру та процвітання нашої держави.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Урочистості продовжились у навчальних закладах, де випускники отримали довгоочікувані атестати. А вранці уже не учні, а дорослі юнаки та дівчата на автомобільних мостах через Ріку та Тису зустріли сонце, як символ нового життя, надій і прагнень.

Марина Алдон

Залишити коментар