Вишуканий мистецький бунт у Хустській картинній галереї

P6041801

Вишуканий мистецький бунт у Хустській картинній галереї

У середу, 4 червня, в Хустській міській картинній галереї відкрилася виставка трьох молодих митців, випускників Закарпатського художнього інституту – Василя Когутича, Олексія Динника та Василя Кадара.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В експозиції – майже сотня живописних та графічних творів, різного стилю і жанру. Усі вони надзвичайно цікаві, колоритні, неординарні. Молоді майстри пензля через полотна розкривали світ нестандартними методами, не так, як усі звикли бачити речі, які нас оточують. Кольорове розмаїття їхньої мистецької палітри зачаровує, дивує, надихає…

P6041796

-Кожен день стараюся працювати, вдосконалюватись, створювати щось нове, – розповів для «Карпатського об’єктиву» один з учасників виставки Василь Кадар. – Так учив мене мій наставник, педагог із великої літери Ласло Гайду. Коли йду вулицею, завжди розглядаю предмети, які мене зворушують. Запам’ятовую для того, аби трансформувати ті відчуття, які бачив, щоб створити власний образ.Прагнення до гармонійності у повсякденному житті — звична справа. У творчості ж не можна щось продукувати  «під лінійку», без хаосу, пристрасті та бунту. Гадаю, що потрібно ламати стереотипи, пробувати те, що здається абсурдом, і робити його нормою, надавати речам іншого змісту…

Авторів захоплюючих робіт вітали директор Хустської картинної галереї Орест Цюпко, голова народного творчого об’єднання «Митець Верховини» Валерій Дьордяк, митець-ветеран Павло Кляп, член Національної спілки художників України, директор авторської  художньої школи Ласло Гайду, директор Хустської ДЮСШ Василь Деяк, один з організаторів у Закарпатті щорічних міжнародних пленерів, майстер пензля Йосип Блецка та інші.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Відвідувачі виставки отримали велику естетичну насолоду,оглядаючи  яскраві та об’ємні роботи художників. Слід зазначити, що всі твори вирізняє нестримне і щире бажання пізнання довкілля, внутрішнього єства людини, вищих цінностей. Не дарма кажуть, що справжня творчість надихає на сприйняття всесвіту з відкритим серцем, світлими думками і добрими справами.

Марина Алдон

«Карпатський об’єктив»

Залишити коментар