На Хустщині за «гарячими слідами» правоохоронцями розкрито крадіжку

крадіжка

На Хустщині за «гарячими слідами» правоохоронцями розкрито крадіжку

Для скоєння злочинного плану, хлопці підбрали будинок односельчанки та й ще й далекої родички. Після чого поділили гроші та спалили свій одяг. 

Двоє однолітків-друзів довго думали, як заробити швидко та багато грошей. Адже в одного із них був борг, а інший вирішив просто мати гроші. Багато варіантів хлопці прокручували, але все щось було не так.

Так, в Андрія народилась ідея-фікс обікрасти свою сусідку та ще й далеку родичку, яка тривалий час перебувала в Російській Федерації на заробітках, і по ідеї вона мала принести чималу суму важкою працею зароблених грошей. Ілько підтримав ідею Андрія, і вони у двох свій план вирішили втілити в життя.

Вибравши жертву хлопці почали вивчати всі її кроки. З вулиці вони оглянули будинок, в якому жінка жила та одночасно проводила ремонт. Жінка час від часу постійно відлучалася із хати по справам залишаючи вікна відкритими, щоб вивітрювалось приміщення.

Але одного разу жінку запросила у гості сестра. Вона зачинивши двері, а вікна залишивши відкритими пішла з хати. І тут приятелі вирішили скористатись моментом.

Через відкрите вікно проникли у будинок, і почали шукати сховок з грошима. Так в одній із кімнат будинку, в шафі вони знайшли гроші та мобільний телефон.

Взявши гроші та телефон хлопці знову вийшли через вікно, та пішли в сусідню новобудову де і поділили свій перший «куш». Мобільні телефони вони сховали у новобудові, а щоб їх не знайшла міліція, спалили одяг та переодягнувшись у інший, задоволені своєю роботою пішли в місто трохи відпочити.

Повернувшись додому, жінка помітила, що у хаті бракує телефонів та грошей. Жінка зрозуміла, що за час її відсутності у хаті добряче похазяйнували. Вона негайно зателефонувала правоохоронцям повідомивши, що її обікрали.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції.Правоохоронцями було оглянуто будинок потерпілої, знято відбитки пальців та проведено подворові обходи по сусідським будинкам.

Під час подворовогообходу   правоохоронці побачили молодого хлопця, який поводився досить дивно. Оперативників хлопець зацікавив, і вони почали його розпитувати чи когось не бачив біля будинку потерпілої тощо. При розмові з міліціонерами хлопець почав ніяковіти та признався що разом із приятелем  «відвідали» сусідський будинок, з метою заволодінням коштів.

Слідчим хустського міськвідділу міліції проти осіб, які були причетні до даного злочину дану подію за ст.185 ч.3 Кримінального кодексу України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.  Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком від трьох до шести років позбавлення волі. Наразі справа знаходиться в суді, коментує виконуючий обов’язки начальника міліції Василь Гричка.

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС