Діалог з платниками Хустщини на семінар-нараді

DSC01501

Діалог з платниками Хустщини на семінар-нараді

Подання звітності в електронному вигляді, виправлення помилок у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку і сум утриманого з них податку – було темою обговорення на семінарі-нараді, проведеного фахівцями Хустської ОДПІ ГУ Міндоходів у Закарпатській області для платників міста та району.

У ході зустрічі перший заступник начальника Хустської ОДПІ Володимир Пасічник відмітив, що Президентом України підписано закон про зміни до Податкового кодексу України, які набули чинності 3 серпня та наголосив на основних принципах Концепції реформування податкової системи України, яку було презентовано на засіданні Кабінету Міністрів України 6 липня поточного року.

Фахівці інспекції поінформували учасників семінару про нюанси подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку і сум утриманого з них податку. Також поінформували й про основні помилки, які найчастіше допускаються платниками.

Також у ході зустрічі обговорювали питання електронної форми звітування. Як відмітили на семінарі, платники позитивно сприймають інновації, адже активно користуються електронними сервісами, які пропонують органи  доходів і зборів. Про це свідчить постійне зростання звітності, поданої в електронному вигляді. На сьогодні ця частка складає – 95%.

У підсумку фахівці інспекції надали відповіді на численні питання платників, які виникають в ході повсякденної роботи.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Залишити коментар