Військовим збором оподатковуються доходи, нараховані після 3 серпня поточного року

6864a6

Військовим збором оподатковуються доходи,

нараховані після 3 серпня поточного року

Військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних, компенсаційних або інших виплат і винагород, які нараховуються платнику у зв’язку із трудовими відносинами  після 3 серпня 2014 року за будь-які періоди.

З доходів, що були нараховані до 3 серпня, але виплачені після цього терміну, військовий збір не стягується.

Нагадаємо, що військовий збір тимчасово запроваджено до 1 січня 2015 року Законом України від 31.07.2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу Україні та деяких інших законодавчих актів України».

Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є особи, зазначені в статті 171 ПКУ, а саме:

– роботодавець, що виплачує доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків;

– податковий агент — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов’язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Залишити коментар