На Хустщині в ДТП померла дитина

20141015_095128

На Хустщині в ДТП померла дитина

Під час ДТП автомобіль розірвало на дві частини. Дорогою до лікарні дитинка померла, а іншим членам сімї лікарі врятували життя.

Близько десятої вечора оперативний черговий отримав повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі Міжгір’я – Хуст.

На місці пригоди правоохоронці побачили жахливу картину. Автомобіль марки Мерседес-Спрінтер розірвано на дві частини, в якому їхала молода родина.

20141015_095151

Водій спринтера рухався в напрямок с. Іза, Хустського району, який не впорався з керуванням та з’їхав у кювет, де зіткнувся з деревом породи «горіх». Удар настільки був сильними, що автобус розірвало на дві частини.

Внаслідок ДТП старша дівчинка по дорозі до лікарні померла, а молодшого хлопчика та батьків з різними тілесними ушкодженнями врятували лікарі. Тепер їхньому життю ніщо не загрожує.

Що стало причиною страшної трагедії з’ясовує слідство, а понівечений автомобіль доставлено на штраф-майданчик міськвідділу міліції.

-Шановні водії! Пам’ятайте, що саме Ви відповідальні за життя своїх пасажирів, – нагадують правоохоронці Хустщини.

 

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

П’ятеро хустських правоохоронців повернулися з АТО здоровими та живими

DSC_0040

П’ятеро хустських правоохоронців повернулися з АТО здоровими та живими

З першого дня їхньої поїздки в зону АТО за них молилися матері, дружини та діти, щоб додому вони повернулися живими.

На початку вересня в зону АТО поїхало п’ять правоохоронців з Хустського міськвідділу міліції: оперативники, дільничний інспектор міліції, працівник патрульної служби та помічник чергового ізолятору тимчасового тримання.

Оперуповноваженим Роману Прокопів, Вячеславу Грицько та інспектору групи патрульної служби Івану Продану довелося нести службу на блокпостах при в’їзді в м.Артемівськ, Донецької області. За словами правоохоронців в наряд по охороні громадського порядку вони заступали по через добу. На блокпостах вони перевіряли водіїв та пасажирів, які їхали у Артемівськ, з метою недопущення ввезення   зброї, а також прориву сепаратистів в населений пункт.

-Приємними було те, що під час складної ситуації на Сході в одного із побратимів у нашому скромному колі ми святкували день народження та присвоєння чергового звання «капітан міліції», а також при можливості підтримували телефонний зв’язок із своїми рідними, – діляться спогадами правоохоронці.

Про «гарячі наряди» по-особливому згадують старший дільничний інспектор міліції Іван Росоха та помічник чергового ізолятору тимчасового тримання Володими Теслюк. Їм довелося нести службу на передовій фронту в Углєворську, Єнакіївського району та Дебальцево.

-Перед нами близько півтора кілометра знаходилася територія на якій були сепаратисти. Кожного дня тут велися бої. Свій 46-й день народження відмітив на передовій фронту в Углєворську під «вогняним дощем». Нас було 41чоловік. Від заступника УМВС України в Закарпатській області Олександра Гебеша, я отримав в подарунок солдатський котелок, саперну лопатку та пляшку коньяку «Карпати». Останній подарунок ми залишили, для особливого випадку. Коли всі 41 чоловік мені заспівали Многая та благая літ, то в Углєворську за три дні не було видно жодного вогника. У нашому загоні знаходився медик, працівник колишнього беркуту , до якого часто зверталися місцеві жителі за медичною допомогою. Також, за допомогою зверталися і місцеві пенсіонери. Їх ми пригощали консервами, згущеним молоком та крупами. А, коли дав вісточку рідним та друзям, що скоро буду дома – то мене зустріла мати, дружина, дочка та майже чи не пів села, розповідає Іван Росоха.

Днями на Красному полі відбулося урочисте нагородження понад сотні закарпатських правоохоронців, які впродовж вересня забезпечували охорону громадського порядку та безпеку мирних жителів на сході нашої держави.

Начальник хустської міліції Василь Турдай коментує, що наші правоохоронці на Сході проявили мужність та героїзм. Вони вірні своїй Присязі правоохоронця та незламні духом. Наразі хлопці відпочивають, а потім будуть залучені, для охорони громадського порядку, на дільницях під час виборчого процесу.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

У Хусті школяр потрапив в ДТП

68fb51d36880f5c37d4255a405e2e41c

У Хусті школяр потрапив в ДТП

8-річний школяр перебіг дорогу в невстановленому місці внаслідок чого отримав тілесні ушкодження.

На місці події правоохоронці встановили, що школяр однієї із місцевих шкіл перебіг дорогу поза пішохідним переходом по якій рухався автомобіль марки ВАЗ-2107, яким керував 57-річний житель Хустщини.

З отриманими тілесними ушкодженнями маленького пішохода карета швидкої допомоги терміново доставила до лікарні. Після надання медичної допомоги хлопчика відпущено додому, а водія освідчено на стан алкогольного сп’яніння.

– Допомогти дітям виробити вміння передбачити небезпеку, правильно оцінити відстань до автомобіля що наближається, його швидкість і свої можливості перш за все це – завдання дорослих. Від педагогів, батьків, бабусь і дідусів залежить, як надалі поводитимуться дівчатка і хлопчики на дорозі, – коментує начальник міліції Василь Турдай.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

Єврейська община Хуста відзначила свято Суккот

10726386_10205315969049657_2109052630_n

Єврейська община Хуста відзначила свято Суккот

13 жовтня у самому центрі міста, на подвір’ї синагоги, відзначали свято шалашів. Суккот – це одне із головних єврейських свят, покликане об’єднувати всіх євреїв. Загалом «суккот» триває тиждень і відзначають його у пору підведення підсумків календарного циклу землеробів, коли зазвичай видно результати праці і серце наповнюється гордістю за зібраний урожай.

10721228_10205315964729549_389214167_n

На святкування приїхав також раввін з Ужгорода з сім’ю та гості з Виноградова, Вілока, Іршави.

Весь день лунала музика, звучали пісні, громада танцювала.

Яна Величканич