Хустські «Цімборики» вибороли аж дві нагороди на «Яскравій країні»

1240382_782351868494384_5436009965200522192_n

Хустські «Цімборики» вибороли аж дві нагороди на «Яскравій країні»

Розпочався захід концертом «Ужгород вітає» на залізничному вокзалі міста над Ужем. Перед перехожими звітували творчістю  оркестри та інструментальні ансамблі-учасники. Відтак урочистою ходою церемонія перемістилась на Театральну площу, а завершилась феєричною програмою в найвідоміших місцях Ужгорода – Закарпатському обласному державному українському музично-драматичному театрі, Закарпатській обласній філармонії та в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту.

Фестиваль-конкурс тривав із 25 до 28 жовтня. На теренах Срібної Землі проводився вперше. У рамках творчих поєдинків юнь демонструвала таланти у таких номінаціях, як народне мистецтво, фольклор та сучасне мистецтво, зокрема, естрадний та академічний вокал, джаз, джаз-модерн, контемпорарі, сучасний спортивний танець, танцювальне шоу, естрадний танець, степ, чечітка, бальна хореографія.

8W3E-pHxW9E

Оцінювали майстерність виконавців вокального та інструментального жанрів журі у складі народної артистки України, солістки Одеської філармонії, доценту Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової Лариси Стадніченко, заслуженого артиста України, соліста Львівського Національного Академічного театру опери і балету ім. С.Крушельницької Олега Ликача, заслуженого артиста України Володимира Деркача, заслуженого працівника культури України, головного диригента Закарпатського народного хору, кавалера ордена княгині Ольги Наталії Петій-Потапчук.

ID0wkyn3V4g

Переможців захоплюючого мистецького дійства було багато, та Хустський дитячий зразковий фольклорний гурт “Цімборики”, що виступав у номінації «фольклорний колектив» (керівник Наталія Шимша) єдиний з усіх колективів України виборов аж дві нагороди: ” ЛАУРЕАТ І СТУПЕНЮ” (перше місце) та ОСОБЛИВУ ВІДЗНАКУ ЖУРІ “За збереження традицій автентичного жанру”.

6adHttP1flU

Можна сказати, що І Відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс національних культур та народної творчості «Яскрава Країна» Закарпаття-2014» пройшов під знаком справжніх самородків, адже зібрав 800 найкращих учасників та дитячих колективів з усієї України. Отож, відрадно, що хустяни показали дійсно високий професійний рівень і гідно представили місто над Тисою на мистецькому заході.

Марина Алдон