Хустські платники податків обирають електронне листування з податківцями

У Хустському районі зростає кількість платників, які обирають «електронне» спілкування з податківцями

etiket Понад 700 ключів електронного цифрового підпису та посилені сертифікати ключів безкоштовно отримали платники податків м. Хуст та Хустського району за січень-вересень цього року. Про це повідомив керівник Хустської ОДПІ Михайло Русняк.

«Протягом дев’яти місяців 2014 року платники податків Хустщини  безкоштовно отримали 705 ключів електронного цифрового підпису та посилені сертифікати ключів. Кількість бажаючих отримати електронний цифровий підпис постійно зростає: в січні-вересні 2013 року платниками області було отримано 683 електронні ключі», – інформує Михайло Русняк.

Фахівці інспекції пов’язують зростаючу популярність електронних цифрових підписів із збільшенням електронних сервісів і можливістю використання електронного цифрового підпису не тільки для подання звітності до органів фіскальної служби, а й до Пенсійного фонду та Державного комітету статистики України.

Як зазначають у інспекції, все більше платників оцінюють переваги подання звітності в електронному вигляді. З майже 59 тисяч документів податкової звітності від суб’єктів господарювання району більшість – 95 % надійшли електронною поштою. За допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» в режимі он-лайн уже отримано 356 податкових звітів.

Податківці нагадують: електронним кабінетом можуть скористатися платники податків – юридичні особи, фізичні особи-підприємці і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, які мають підключений до Інтернету комп’ютер та отримали електронні ключі цифрового підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: www.kpp.sfs.gov.ua або за гіперпосиланням «Електронний кабінет платника податків» на веб-порталі ДФС шляхом авторизації за допомогою особистого електронного ключа цифрового підпису.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Залишити коментар