Павло Нагірний сидітиме вісім років

p_71963_1_gallerybig

Павло Нагірний сидітиме вісім років

Резонансне ДТП, що трапилось  19 листопада 2012 року поблизу міста над Тисою , скоєне колишнім начальником Хустської філії «Закарпатгазу» не на жарт сколихнуло громадськість області. У результаті дорожньо-транспортної пригоди загинула молода 32-річна жінка та її 7-річна донька. Ще двох діток було серйозно травмовано і їм довелось пережити кілька надскладних операцій.

Сам Павло Нагірний під час скоєння злочину перебував у стані алкогольного сп’яніння. Згодом він сховався від правосуддя у Берегівській психлікарні. Коли судову справу нарешті було зрушено з «мертвої точки» через численні протести краян, які не припинялись протягом тривалого часу, зловмисник втік до Угорщини.

Відтак, аж навесні цього року колишнього хустського чиновника вдалося затримати працівниками Інтерполу у Будапешті. 22 квітня на міжнародному пункті пропуску «Тиса» Державної прикордонної служби України, за клопотанням прокуратури області, Павла Нагірного було передано в порядку екстрадиції угорською стороною представникам правоохоронних органів України.

17 жовтня нарешті суд виніс вирок за ч.3 ст.286 КК України і присудив винуватцю ДТП  8 років позбавлення волі.

Сам Нагірний не вдоволений рішенням Феміди і запевняє, що оскаржуватиме «занадто жорстке» рішення.

-Якщо суд не довіряє працівникам Державної патрульної служби і бере до уваги тільки свідчення потерпілої сторони, то подавану касаційну скаргу, – заявляє він.

-Погоджуюся з обвинувачувальним вироком, – зазначив чоловік загиблої Віктор Пригара. – Сумно тільки, що навіть вибачення під час судового процесу людина, яка відібрала життя у дружини і донечки, просила якось нещиро й неохоче.

Марина АЛДОН

Залишити коментар