Під час візиту Митрополита Онуфрія на Хустщину, правоохоронці забезпечили громадський порядок

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Під час візиту Митрополита Онуфрія на Хустщину, правоохоронці забезпечили громадський порядок

Днями Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій приїхав на Закарпаття щоб вшанувати 100-річчя трагічного  Мараморош-Сиготського процесу над православними у 1913-1914 роках та  провів Божественну літургію у Свято-Миколаївському  чоловічому монастирі  с. Іза-Карповтлаш Хустського району.

Під час Служби Божої Митрополит Онуфрій розповів, що рівно 100 років тому у  Мараморош-Сигеті відбувся трагічний процес над православними у 1913-1914 роках. На цьому судовому процесі  судили віруючих за їхнє бажання сповідувати православну віру.  Головним обвинуваченим був  священик  Олексій (Кабалюк) – активний  учасник руху за відродження православ’я на Закарпатті. Після богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви провів чин освячення іконостасу новозбудованого монастирського храму на честь преподобного Олексія Карпаторуського.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Після закінчення святкової Літургії, у знак подяки за Архіпастирський візит, усі віряни у єдиному багатотисячному хорі проспівали Предстоятелю Української Православної Церкви «Многая літа».

-Начальник міліції Василь Турдай коментує, – що під час проведення святкування порушень громадського порядку, не було. Адже на це свято було задіяно більше ста досвідчених правоохоронців.

 

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

Залишити коментар