Троє волонтерів із Хуста замовили екіпірування для бійців 128-ої бригади

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Троє волонтерів із Хуста замовили екіпірування для бійців 128-ої бригади

Події, що відбуваються протягом останніх місяців на Сході держави яскраво засвідчують, що у бажанні допомогти захисникам нашої Вітчизни, люди гуртуються, об’єднуються у спільному бажанні підтримати бійців, а гасло “Армія з народом” можна перефразувати й по-іншому – “Народ із армією”.

Зокрема троє хустян,  аби допомогти бійцям 128-ої бригади, об’єднали свої зусилля для збору коштів на пошиття теплої військової форми. Форму, а саме 80 комплектів, вирішили замовити на хустській фабриці «Прометей» із тканини ріп-стоп 220 (із утеплювачем-шерстіпоном). Попередня вартість одного комплекту форми становить 850 гривень. Тож оплатити активістам потрібно в загальному 68000 гривень.

До слова, пропозиція ТОВ «ПРОМЕТЕЙ» була найбільш фінансово обґрунтованою з-поміж інших виробників. Особливим стимулом замовлення спецодягу саме на цьому підприємстві стало й те, що кошти, а відповідно, й податки залишаться в Хусті, і крім того, місцеві активісти таким чином підтримають товаровиробника у рідному населеному пункті, забезпечивши роботу швейних цехів.

Як зазначили волонтери, на сьогодні армія показала, що вона дійсно з народом, до останнього патрону, до останнього солдата готова захищати українську державу. До того ж не потрібно забувати, що наразі військовослужбовці цілодобово знаходяться на місцях несення служби. Тому своїм громадянським обов’язком активісти вважають допомогу в екіпіруванні воїнів, які стоять на варті миру, адже їхня підтримка є зараз вкрай необхідною. Отже, підключивши знайомих та незнайомих (через соціальні мережі), а також за можливістю підприємства й установи, доброчинці з міста над Тисою збирають кошти для пошиття спеціальних форм із утеплювачем.

Цими днями,  у якості авансу, хлопці заплатили за пошиття бойового одягу 21 тисячу грн. На день публікації ними додатково було зібрано 36525,00грн. та 300 доларів США. Таким чином, для повної оплати форми залишилося зібрати ще 10475,00 грн., без врахування 300 доларів США. До речі, вже за тиждень спецодежа має бути готовою.  Крім того, одним із патріотів закуплено 200 пар шкарпеток та одну коробку свічок у спеціальних склянках.

Зі слів активістів, нашим бійцям також дуже потрібні теплі спальні мішки, теплі зимові рукавиці та термобілизна. Наразі у волонтерів є попередня домовленість щодо закупівлі теплих рукавиць (польського війська) за ціною 8 злотих за пару (планується закупити близько 80 пар), а також щодо придбання зимових спальних мішків за ціною 350 грн. за штуку. Загалом хлопці хочуть придбати хоча б 30 спальних мішків, однак це додатково коштуватиме 10500,00 грн.

Наразі багато хто з мешканців міста над Тисою охоче підтримує волонтерів. Зокрема, грошима на пошиття форми допомогли колективи багатьох підприємств та установ, а ще чимало патріотично налаштованих краян передали кошти від себе особисто .

Відрадно, що форма – далеко не перша і не остання спроба хустян допомоги українській армії. У перспективі волонтери планують й надалі допомагати в забезпеченні захисників вітчизни всім необхідним, оскільки ніхто не може спрогнозувати скільки часу триватиме напружена ситуація. Тому всі повинні усвідомити, що саме від військовослужбовців залежить наше майбутнє. Зараз багато ініціативних краян щось роблять для того, аби долучитися до підтримки армії – хтось плете маскувальні сітки, хтось ремонтує авто для бійців, хтось збирає продукти, хтось робить все, аби зігріти воїнів, адже попереду довга й холодна зима.

Попри те, що Збройні сили України впродовж багатьох років цілеспрямовано знищували, наші воїни справді вражають силою духу, мужністю, патріотизмом, готовністю жертовно захищати державу. У той же час чимало мешканців Хустщини відчувають потребу зробити щось корисне для наших захисників Вітчизни. І відрадно, що хустські активісти роблять не просто добру справу, а цілеспрямовано екіпірують закарпатських бійців.

Звіт про збір та використання коштів щоденно публікується в соціальній мережі «Фейсбук» і після передачі всіх речей особисто в руки бійцям на передовій, його буде оприлюднено в засобах масової інформації Хустщини.

Тож підтримаймо земляків усією громадою!

Марина АЛДОН