Робота кримінально-виконавчої служби на Хустщині

20141124_091103

Робота кримінально-виконавчої служби на Хустщині

        Ми часто чуємо розмови  про виправні колонії та виправні центри. А  от коли мова заходить про кримінально-виконавчі інспекції то стикаєшся з людською необізнаністю з цього питання – коментує інспектор Хустського МРВ КВІ відділу ДПтС лейтенант  внутрішньої  служби України Мар’яна Ізай.

–      Що таке кримінально-виконавча інспекція, та її завдання?

     Кримінально-виконавча інспекція – це основна ланка у структурі державних органів, яка здійснює контроль за виконанням покарань без позбавлення волі, і виконує із засудженими роботу, спрямовану на формування у них правослухняної поведінки і стимулювання до становлення на життєву позицію, що відповідає суспільним нормам і інтересам.   Відповідно до статті 10  Закону України  від  23 червня  2005 року «Про державну кримінально-виконавчу службу України» – кримінально-виконавча інспекція –  орган, який виконує а саме: покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю; покарання у виді громадських робіт; покарання у виді виправних робіт;  здійснює контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років;  адміністративне стягнення у виді виправних робіт;  адміністративне стягнення у виді громадських робіт .

–          Якою групою засуджених Ви опікуєтесь?

 Найбільш чисельною групою засуджених, стосовно яких виконуються судові рішення кримінально- виконавчою інспекцією є особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням.

–          Яке одне із основних завдань є кримінально-виконавчої інспекції?

     Одним з основних завдань кримінально- виконавчої інспекції є здійснення контролю за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням.  Виховна робота із засудженими спрямована на сприяння розвитку у них почуття  особистої відповідальності і дисципліни, допомогу їм реінтегруватися в суспільство в якості правослухняного громадянина, а також усунути перешкоди на шляху реабілітації засудженого. При виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, найважливішим залишається забезпечення дієвого нагляду за засудженими, захист суспільства від злочинця, реабілітація злочинця в очах громади та попередження скоєння нових злочинів особами, які знаходяться на обліку.

–          На Вашому обліку знаходяться також і неповнолітні?

     Нажаль, в числі засуджених, які звільнені від відбування покарання з випробуванням є й неповнолітні. Молоді правопорушники, що перебувають на обліку в КВІ, як правило, зростають у неблагополучних сім’ях, є свідками пияцтва і колотнеч. Майже кожен третій з них виховується в неповній сім’ї  або  дідусем, бабусею. Окрім того, переважна частина молоді негативно зарекомендувала себе під час навчання в школі. Є засуджені, які ще з дитячих років перебували на обліку в міліції.

–          Яка мета кримінально-виконавчої інспекції?

Кримінально-виконавча інспекція має на меті перевиховання і, як наслідок, виправлення засуджених та свідоме їх повернення до здорового, нормативного, правослухняного життя.     Головними засобами виправлення і ресоціалізації засуджених є встановлений порядок виконання покарань, суспільно-корисна праця, соціально-виховна робота, навчання, громадський вплив.

 

 

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

 

КАЛЕНДАР ПІДПРИЄМЦЯ

top-photo

КАЛЕНДАР ПІДПРИЄМЦЯ

15 грудня, понеділок

Останній день подання

-звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за листопад (форма № ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку; довідки про використані розрахункові книжки

Останній день сплати

-збору за провадження торговельної діяльності; діяльності з надання платних послуг; торгівлі валютними цінностями (з придбанням торгового патенту) за січень 2015 р.

-збору за здійснення діяльності у сфері розваг за І квартал 2015 р.

 16 грудня, вівторок

Останній день подання

-заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з I кварталу 2015 р. та розрахунку доходу за попередній календарний рік

 

За матеріалами Хустської ОДПІ