ХУСТСЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ ПРОТИДІЮТЬ ГЕНДЕРНОМУ НАСИЛЬСТВУ

246727

ХУСТСЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ ПРОТИДІЮТЬ ГЕНДЕРНОМУ НАСИЛЬСТВУ

У ці дні в Україні проходить акція, приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацією насильства стосовно жінок.

Згідно із Законом України «Про попередження насильства в сім’ї», в органах внутрішніх справ заходи щодо попередження насильства в сім’ї здійснюють служба дільничних інспекторів міліції та кримінальна міліція у справах дітей, які виявляють причини і умови, що сприяють проявам насильства в сім’ї, вживають у межах своїх повноважень заходів щодо їх усунення; беруть напрофілактичний облік осіб, схильних до вчинення насильства в сім’ї, та проводять виховно-попереджувальну роботу з ними; відвідують сім’ї, члени яких перебувають на профілактичному обліку, і проводять з ними профілактичну роботу; виносять офіційні попередження членам сім’ї про неприпустимість вчинення насильства; приймають та розглядають у межах своїх повноважень, визначених законом, заяви і повідомлення про насильство в сім’ї або про реальну загрозу його вчинення; вживають відповідних заходів щодо його припинення, а також дій членів сім’ї, що спрямовані на виконання реальної загрози вчинення насильства.

На обліку в Хустському міськвідділі міліції знаходиться 109 осіб, які вчинили насильство в сім′ї. До адміністративної відповідальності притягнуто 123 особи по ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення; винесено 14 захисних приписів та 108 офіційних попереджень про недопустимість вчинення насильства в сім′ї.

В рамках проведення акції дільничними інспекторами міліції було відвідано прийомні будинки сімейного типу та проведено профілактичні бесіди з особами, схильними до вчинення насильства в сім′ї.

 – З метою попередження насильства в сім’ї правоохоронці проводять виступи перед населенням, в трудових колективах, навчальних закладах. Громадяни можуть звернутися до працівників міліції з питань надання інформаційної допомоги та юридичних консультацій, якщо вони стали жертвами насильствав сім’ї, – коментує  начальник міліції Хустщини Василь Турдай.

 

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

КЕРІВНИК ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ МІЛІЦІЇ ОБЛАСТІ ЗУСТРІВСЯ З МІЛІЦЕЙСЬКИМ КОЛЕКТИВОМ У ХУСТІ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

КЕРІВНИК ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ МІЛІЦІЇ ОБЛАСТІ ЗУСТРІВСЯ З МІЛІЦЕЙСЬКИМ КОЛЕКТИВОМ У ХУСТІ 

З робочим візитом до Хустського міськвідділу міліції днями завітав начальник служби внутрішньої безпеки в Закарпатській області полковник міліції Олексій Ілляшенко.

Олексій Ілляшенко детально ознайомив правоохоронців із ситуацією, яка на сьогоднішній день є в державі, і наголосив, що працівники ОВС  відіграють важливу роль, а саме беруть участь в АТО на Сході країни, де забезпечують охорону громадського порядку.

Також полковник наголосив правоохоронцям, що слід звертати увагу на службову підготовку, поведінку в побуті та суспільстві, а також контролювати свої дії.

Керівник хустської міліції Василь Турдай подякував гостю за проведену нараду та звернувся до особового складу зі словами, що держава в нас одна, і ми її зобов’язані захищати.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

На Хустщині правоохоронці проводили відпрацювання

49557

На Хустщині правоохоронці проводили відпрацювання

Під час відпрацювання правоохоронці перевіряли власників зброї, виявляли злочинців-гастролерів, проводили профілактичні бесіди з особами, які раніше притягувалися до адміністративної та кримінальної відповідальностей.

Днями на території району в населених пунктах селища Вишково, с.Яблунівка та с.Шаян було проведено відпрацювання. Під час відпрацювання дільничними інспекторами міліції було роздано 300візиток, притягнуто до адміністративної відповідальності 5осіб, перевірено 44 власників зброї, проведено індивідуально-виховні роботи з 3 неповнолітніми громадянами, які перебувають на обліку в міліції, перевірено 14 раніше судимих осіб, яких дактилоскоповано та сфотографовано.

Керівник міліції Василь Турдай коментує, що основна меті відпрацювання – це попередження скоєння кримінальних правопорушень та забезпечення належної охорони громадського порядку, такі відпрацювання будуть проводитись і надалі.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

 

ПРАВООХОРОНЦІ ХУСТЩИНИ ПРОТИДІЮТЬ ДИТЯЧІЙ ЗЛОЧИННОСТІ

 20141202_110551

ПРАВООХОРОНЦІ ХУСТЩИНИ ПРОТИДІЮТЬ ДИТЯЧІЙ ЗЛОЧИННОСТІ

У Хусті за «круглим столом» обговорювали днями питання профілактики правопорушень серед дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

На базі Хустської районної державної адміністрації з ініціативи Хустського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася днями міжвідомча нарада з питань профілактики правопорушень серед дітей, що виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, а також  профілактики злочинності та попередження негативних явищ в підлітковому середовищі.

У заході взяли участь й представники відділення кримінальної міліції у справах дітей та відділення дільничних інспекторів Хустського міськвідділу міліції. Учасники зустрічі обговорювали  питання правопорушень та злочинності врайоні у2014 році серед неповнолітніх та проведення профілактичної роботи з попередження негативних явищ у дитячому середовищі.

На території Хустського району функціонують 4 прийомні сімї: у Н.Селищі, Сокирниці, Велятині та Яблунівці. Також на території селища Вишковофункціонуєбудиноксімейного типу.

– Дільничні інспекториміліції систематично здійснюютьспільніперевірки з працівникамислужби у справах дітей Хустської райдержадміністрації та працівниками Хустського центру соціальних служб для сім′ї та молоді.Цьогоріч  батьки прийомних сімей до адміністративної відповідальності не притягались, – коментує начальник сектору дільничних інспекторів міліції Хустського МВ УМВС Василь Сливка. За підсумками «круглого столу» внесено пропозиції доплану заходів  із профілактики вчинення правопорушень та злочинів неповнолітніми, негативних явищ у дитячому середовищі на 2015 рік.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС