КАЛЕНДАР ПІДПРИЄМЦЯ

original-1343203379

КАЛЕНДАР ПІДПРИЄМЦЯ

16 грудня, вівторок

Останній день подання

-заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з I кварталу 2015 р. та розрахунку доходу за попередній календарний рік

19 грудня, п’ятниця

Останній день подання

-заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з I кварталу 2015 р.

Останній день сплати

-авансового внеску з єдиного податку за грудень платниками, віднесеними до першої та другої груп

22 грудня, понеділок

Останній день подання

-податкової декларації з ПДВ за листопад платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю

-копій записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді за листопад усіма платниками ПДВ

-декларації акцизного податку за листопад

-розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства за листопад

-звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцями за листопад (форма № Д4 (місячна))

-податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України за листопад

-податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за листопад платниками, які обрали місячний період для звітування, та за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі в листопаді

За матеріалами Хустської ОДПІ

 

Підприємців, що мобілізовані звільнено від сплати податків на весь період військової служби

21140420d4_111852

Підприємців, що мобілізовані звільнено від сплати податків на весь період військової служби

Фізичні особи-підприємці, які проходять військову службу в особливий період часткової мобілізації, звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з ПДФО та єдиного податку.

У відповідь на чисельні запити платників спеціалісти Хустської ОДПІ нагадають, що згідно з положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» від 20.05.2014 р. № 1275-VІІ самозайняті особи, які мали або не мали найманих працівників, призвані на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов’язків  щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, під час особливого періоду, визначеного Законом про мобілізацію, звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з ПДФО, а також від подання податкової звітності з єдиного податку.

Для цього протягом 10 днів після демобілізації підприємці повинні подати відповідні документи до фіскального органу за місцем податкової реєстрації самозайнятої особи. Такими документами є: заява самозайнятої особи та копія військового квитка або іншого документа, виданого відповідним державним органом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Після надання зазначених документів контролюючі органи будуть списувати таким платникам податковий борг, що виник у них внаслідок форс-мажорних обставин, як безнадійний, без нарахування штрафних санкцій та пені.

Окрім того, такі особи будуть звільнені від сплати ЄСВ за себе за умови, що вони: не здійснюють господарську діяльність в цей період; не отримували дохід; надали підтверджуючі документи з військових комісаріатів, в яких вказується період перебування на військовій службі.

Якщо ж мобілізований підприємець чи самозайнята особа має найманих працівників, які продовжують працювати по найму під час його мобілізації, то він зобов’язаний уповноважити іншу особу на виплату заробітної плати або інших доходів найманим працівникам. У такому випадку обов’язок з нарахування та утримання ПДФО і ЄСВ з таких виплат на термін військової служби підприємця несе уповноважена особа.

        За матеріалами Хустської ОДПІ