Що потрібно знати про мобілізацію

mobilizatsiya_v_pervuyu_ochered_povestki_budut_raznosit_ofitsialno_trudoustroennim_6831
Що потрібно знати про мобілізацію

14 січня Президент України підписав Указ № 14/2015 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 грудня 2014 року “Про деякі оборонно-мобілізаційні питання”, якою затверджено проведення в Україні протягом 2015 року часткової мобілізації у три черги протягом 210 діб.
Зроблено це з метою підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави.
Як визначено у статті 4 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», організація безпосередньої реалізації заходів з мобілізаційної підготовки та мобілізації на відповідній території чи сприяння їх виконанню здійснюється місцевими органами виконавчої влади та виконавчими органами сільських, селищних, міських рад. Відповідно до частини 5 статті 22 Закону призов громадян на військову службу під час мобілізації здійснюють місцеві органи виконавчої влади через військові комісаріати.
Згідно статті 17 Закону місцеві органи виконавчої влади організовують під час мобілізації своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які залучаються до виконання обов’язку щодо мобілізації, техніки на збірні пункти та у військові частини, виділення будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів і надання послуг відповідно до мобілізаційних планів.
Такі ж повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад в галузі оборонної роботи щодо організації призову громадян на строкову військову службу, а також їх мобілізації, забезпечення доведення до підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також населення наказу військового комісара про оголошення мобілізації, організації та участі у здійсненні заходів, пов’язаних з мобілізаційною підготовкою та цивільним захистом, на відповідній території визначено статтею 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Статтею 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» передбачено, що під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти військових комісаріатів у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках або розпорядженнях військових комісарів). З моменту оголошення мобілізації громадянам, які перебувають на військовому обліку, забороняється зміна місця проживання без дозволу військового комісара.
Є певні категорії осіб, які мають право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, що визначено статтею 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями; визнані відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії); чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років (такі чоловіки можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди тільки за місцем проживання); жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років (такі особи можуть бути призвані на військову службу в разі їх згоди і тільки за місцем проживання); жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є інвалідом I чи II групи, до досягнення нею 23 років; усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років (такі особи можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання); зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують,відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд; народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим; інші військовозобов’язані або окремі категорії громадян у передбачених законами випадках; призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також студенти та аспіранти, які навчаються на денній формі навчання.
Статтею 26 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено, що посадові особи, винні в порушенні законів України та інших нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації, а також громадяни за невиконання своїх обов’язків щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації несуть відповідальність згідно із законом. Передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність.
За неявку військовозобов’язаних на виклик до військового комісаріату без поважних причин настає адміністративна відповідальність за статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою передбачено максимальне стягнення у виді накладення штрафу до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Статтею 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність громадян та посадових осіб за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, яка сягає ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для громадян та трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – посадових осіб.
Незабезпечення керівниками або іншими відповідальними за військово-облікову роботу посадовими особами підприємств, установ, організацій, колективних сільськогосподарських підприємств і навчальних закладів на вимогу військових комісаріатів сповіщення військовозобов’язаних і призовників про їх виклик у військові комісаріати або перешкода зазначених посадових осіб своєчасній явці громадян на збірні пункти чи призовні дільниці, вчинено повторно, відповідно до статті 211-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відповідно до статті 211-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення за несповіщення керівниками або іншими відповідальними за військово-облікову роботу посадовими особами підприємств, установ і організацій про виклик військовозобов’язаних у військові комісаріати передбачено максимальне стягнення у виді накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ухилення від призову за мобілізацією згідно статті 336 Кримінального кодексу України карається позбавленням волі від двох до п’яти років.
За громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності, а також не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців.

Сергій Зовдун,
Хустський міжрайонний прокурор

У Хусті новий прокурор

DSCN1290

У Хусті новий прокурор

26 січня 2015 року у залі засідань Хустської міжрайонної прокуратури заступником прокурора Закарпатської області, за присутності перших керівних осіб краю, представлено Хустського міжрайонного прокурора Сергія Зовдуна, призначеного на цю посаду наказом Генерального прокурора України з 22 січня 2015 року.
Сергій Петрович розпочав трудову діяльність з посади помічника Берегівського міжрайонного прокурора. З 2007 по 2009 роки працював прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство прокуратури Закарпатської області.
Продовжив трудову діяльність на посадах заступника Хустського міжрайонного прокурора, заступника Виноградівського районного прокурора. З серпня 2013 по січень 2015 року очолював прокуратуру Міжгірського району.
Одружений, разом з дружиною виховують двох синів.

У Хустській міськраді обговорювали зміни у земельному законодавстві

ljNKbZgnKAs

У Хустській міськраді обговорювали зміни у земельному законодавстві

Цими днями у Хустській міській раді пройшло засідання з питань співпраці ліцензійних (сертифікованих) проектних організацій з органами місцевого самоврядування. У заході взяли участь секретар Хустської міськради В. Ерфан, завідувач відділу земельних ресурсів В.Гелеван, головний архітектор міста В. Орос, начальник відділу земельних ресурсів управління комунального майна А.Паслай, виконавчий директор ТОВ «Моя Земля» Ю.Мондич, начальник Хустського ВТГВ ДП «Закарпатгеодезцентр» Я.Тетеря, представник ПП «Левдар» М. Шимон, виконавчий директор ТОВ «Хуст – Земля Карпат» М. Вакаров.
На засіданні розглядалися важливі питання життєдіяльності міста. Зокрема, йшлося про роботу зі зверненнями громадян про надання дозволу на розробку проекту землеустрою та його затвердження.
Під час засідання завідувачка відділом земельних ресурсів Вікторія Гелеван зазначила, що перед заключенням договору на виконання робіт, зацікавлена особа повинна подати правовстановлюючі матеріали, що посвідчують право власності на майно. У випадку їхньої відсутності, особа звертається до відділу земельних ресурсів для консультації. Заяву ж до міської ради потрібно подавати особисто.
– Перед виїздом геодезистів на місцевість попередньо повідомляти сусідів про проведення зйомки, – підкреслила пані Вікторія. – За відсутності землевласників та землекористувачів сусідніх земельних ділянок, громадянин, що зацікавлений в реєстрації земельної ділянки, повинен звернутися з оголошенням до газети про необхідність погодження меж. Якщо в 30-денний термін не отримано підпису сусіда, заява приймається без його підпису. Черговий кадастровий план веде завідувач відділу земельних ресурсів, попередньо отримавши дані від виконавців. На ситуаційному та кадастровому плані зазначають завідувача відділу земельних ресурсів, на збірному – головного архітектора та завідувача відділу земельних ресурсів. Також на збірному вказуються дані про сусідні земельні ділянки, кадастровий номер, інформацію щодо землевласників та користувачів. Викопіювання з генерального плану видає головний архітектор м. Хуст, який попередньо переглядає матеріали у відповідності до містобудівних вимог. Заяву про надання висновку до архітектора виконавець подає сам, одночасно подаючи запит на розробку форми 6-зем. Текст висновку архітектора про погодження скорочується до мінімуму, висновок про відмову архітектор готує особисто. Копію проекту землеустрою чи технічної документації виконавець видає замовнику на руки. Перед заключенням оренди земельної ділянки погоджується акт прийому-передачі межових знаків.
Зі слів завідувачки міським відділом земельних ресурсів, щопонеділка виконавець особисто приносить матеріали до земельного відділу для погодження проекту землеустрою, забирає ж погоджені матеріали щочетверга.
Загалом засідання пройшло у формі конструктивного діалогу. Під час дискусій присутні дійшли всезагального консенсусу та підтримали всі зміни щодо процедури проведення роботи.