У Хустській міськраді обговорювали зміни у земельному законодавстві

ljNKbZgnKAs

У Хустській міськраді обговорювали зміни у земельному законодавстві

Цими днями у Хустській міській раді пройшло засідання з питань співпраці ліцензійних (сертифікованих) проектних організацій з органами місцевого самоврядування. У заході взяли участь секретар Хустської міськради В. Ерфан, завідувач відділу земельних ресурсів В.Гелеван, головний архітектор міста В. Орос, начальник відділу земельних ресурсів управління комунального майна А.Паслай, виконавчий директор ТОВ «Моя Земля» Ю.Мондич, начальник Хустського ВТГВ ДП «Закарпатгеодезцентр» Я.Тетеря, представник ПП «Левдар» М. Шимон, виконавчий директор ТОВ «Хуст – Земля Карпат» М. Вакаров.
На засіданні розглядалися важливі питання життєдіяльності міста. Зокрема, йшлося про роботу зі зверненнями громадян про надання дозволу на розробку проекту землеустрою та його затвердження.
Під час засідання завідувачка відділом земельних ресурсів Вікторія Гелеван зазначила, що перед заключенням договору на виконання робіт, зацікавлена особа повинна подати правовстановлюючі матеріали, що посвідчують право власності на майно. У випадку їхньої відсутності, особа звертається до відділу земельних ресурсів для консультації. Заяву ж до міської ради потрібно подавати особисто.
– Перед виїздом геодезистів на місцевість попередньо повідомляти сусідів про проведення зйомки, – підкреслила пані Вікторія. – За відсутності землевласників та землекористувачів сусідніх земельних ділянок, громадянин, що зацікавлений в реєстрації земельної ділянки, повинен звернутися з оголошенням до газети про необхідність погодження меж. Якщо в 30-денний термін не отримано підпису сусіда, заява приймається без його підпису. Черговий кадастровий план веде завідувач відділу земельних ресурсів, попередньо отримавши дані від виконавців. На ситуаційному та кадастровому плані зазначають завідувача відділу земельних ресурсів, на збірному – головного архітектора та завідувача відділу земельних ресурсів. Також на збірному вказуються дані про сусідні земельні ділянки, кадастровий номер, інформацію щодо землевласників та користувачів. Викопіювання з генерального плану видає головний архітектор м. Хуст, який попередньо переглядає матеріали у відповідності до містобудівних вимог. Заяву про надання висновку до архітектора виконавець подає сам, одночасно подаючи запит на розробку форми 6-зем. Текст висновку архітектора про погодження скорочується до мінімуму, висновок про відмову архітектор готує особисто. Копію проекту землеустрою чи технічної документації виконавець видає замовнику на руки. Перед заключенням оренди земельної ділянки погоджується акт прийому-передачі межових знаків.
Зі слів завідувачки міським відділом земельних ресурсів, щопонеділка виконавець особисто приносить матеріали до земельного відділу для погодження проекту землеустрою, забирає ж погоджені матеріали щочетверга.
Загалом засідання пройшло у формі конструктивного діалогу. Під час дискусій присутні дійшли всезагального консенсусу та підтримали всі зміни щодо процедури проведення роботи.

Залишити коментар