Водій автобуса, що прямував із Франкіщини, відмовився доставляти пасажирів до Закарпаття

сніг

Водій автобуса, що прямував із Франкіщини, відмовився доставляти пасажирів до Закарпаття

Автобус “Івано-Франківськ-Ужгород” виїхав з Івано-Франківська Автостанція №2 (район Пасічна) об 11:20.За кермом – водій Кохан Ярослав

Приблизно о 14:00-14:30 автобус зупинився через негоду (сніг і ожеледиця), проїхавши останній пункт Івано-Франківської області с. Вишків, Долинський район. Тобто на самому перевалі в снігу, хурделиці.
У автобуса була літня резина, і водій відмовився їхати далі. Водій абсолютно нічого не зробив, щоб якось допомогти пасажирам, бо це ліс, людей нема, транспорт їде рідко.
Він не повернув гроші, не пересадив на інший автобус Львів-Хуст, який був там близько 16:00, не зв’язався з МНС. Він просто оголосив, що автобус переночує на перевалі. Люди почали вибиратись своїми силами, за свої гроші. Також у автобусі була пасажирка старшого віку, що зламала ногу. Швидку викликала я із Хуста, телефонуючи на відділення МНС м. Долини. Іра, не маючи можливості вибратись сама, мерзла в автобусі із іншими пасажирами (мужики, якійсь вояки), які разом з водієм грілись алкоголем і не особливо хотіли повертатися в Долину, хотіли в Закарпаття. Я не знаю чому вони так, може їм все рівно де мерзнути, чи в автобусі, чи на вокзалі, чи їм просто було байдуже. Близько 23:30, зібравши останні сили, у весняному пальто, на морозі, Іра відійшла від автобуса на 1-1,5 км, щоб знову мені подзвонити (там, де стояв автобус немає мережі, і вперше вона дзвонила о 18:30), що до теперішнього часу її ніхто не забрав, хоча я спілкувалась із диспетчером Долинського МНС із 19:00 щогодини і благала допомогти Ірі – відвезти в Долину до батьків. Врешті-решт, це їхня робота – рятувати людей із таких ситуацій. Близько 02:00 її забрали МНС-ники із Долини на якійсь бойовій машині, зараз вона в лікарні. У неї була висока температура, їй через крапельниці вводять медикаменти, болить усе тіло. Слава Богу, обмороження немає.

Катерина Штефуца

P.S. Авторський текст опубліковано без змін.

Залишити коментар