Більшій частині хустських платників єдиного податку доведеться використовувати касові апарати

1374570887

Більшій частині хустських платників єдиного податку доведеться використовувати касові апарати

Закон звільняє від застосування реєстраторів розрахункових операцій платників єдиного податку другої і третьої груп (фізичних осіб-підприємців) при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платників єдиного податку першої групи.
У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи-підприємці другої і третьої груп зобов’язані застосовувати РРО.
При цьому застосування РРО розпочинається:
– платниками єдиного податку третьої групи – з 1 липня 2015 року;
– платниками єдиного податку другої групи – з 1 січня 2016 року.
Платники єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи-підприємці), які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.
Це передбачено Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Хустська ОДПІ