Кампанія «Декларування доходів – 2015» підходить до завершення

????????????

Кампанія «Декларування доходів – 2015» підходить до завершення

Хустська ОДПІ інформує, що 1 травня 2015 р. завершується кампанія декларування доходів громадян, одержаних протягом 2014 року. Згідно положень Податкового кодексу України, громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларую) за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.
Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначений ст. 179 Податкового кодексу України від 02.12.10 № 2755-VI (зі змінами і доповненнями), згідно з якою обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає в разі:
– отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2014 року податок не утримувався;
– отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів;
– отримання іноземних доходів.
Подати декларацію можуть фізичні особи, котрі мають право на податкову знижку – це громадяни, котрі сплачували протягом минулого року за навчання закладам освіти, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновлювали дітей, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, понесли витрати у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива. У 2015 році платники податку на доходи фізичних осіб, котрі бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2014 року, податкову декларацію можуть подати впродовж усього року.
Хустська ОДПІ закликає платників сумлінно виконати свій громадянський обов’язок: своєчасно й правильно подати декларацію про майновий стан і доходи!

Залишити коментар