Про умови зниження ставки ЄСВ

sistemy

Про умови зниження ставки ЄСВ

Законом України № 219-VІІІ «Про внесення змін до розділу VІІІ «Прикінцеві та перехідні положення положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачено запровадження нововведень у порядок нарахування єдиного соціального внеску. Зміни спрямовані на зменшення навантаження на платників податків та легалізацію заробітних плат.
Закон пропонує поширити новий порядок нарахування ЄСВ шляхом запровадження коефіцієнту 0.4 до розміру єдиного внеску в 2015 р. Цей понижуючий коефіцієнт застосовується в разі виконання платником одночасно таких умов:
– база нарахування ЄСВ із розрахунку на одну застраховану особу у звітному місяці збільшилась на 20 % і більше порівняно із середньомісячною базою нарахування ЄСВ платника за 2014 р.;
– після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застраховану особу у звітному місяці становитиме не менше, ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 р.;
– кількість застрахованих осіб у звітному місяці, яким нараховано виплати, не перевищує 200 % середньомісячної кількості застрахованих осіб платника за 2014 р. Ця умова не стосується осіб-підприємців і фізичних осіб, які забезпечують себе роботою самостійно.
Коефіцієнт застосовується при нарахуванні зарплати фізичним особам як за основним, так і не за основним місцем роботи. Платник ЄСВ, який застосував коефіцієнт і не сплатив нарахований ЄСВ у встановлені строки, втрачає право в майбутньому застосовувати коефіцієнт до повної сплати заборгованості.

Хустська ОДПІ

Залишити коментар