Ранні овочі небезпечні для здоров’я

vesenne-menyu

Ранні овочі небезпечні для здоров’я

Цього року вже розпочата торгівля ранньої рослинної продукції (огірки, помідори, редька, зелена цибуля, кріп, петрушка та інші) в роздрібній торгівельній мережі, на ринках м. Хуст та Хустського району.
Ранні сільськогосподарські культури для їх швидкого дозрівання переважно піддобрюють органічними та неорганічними добривами, обробляють різними пестицидами для отруєння шкідників. Ці сполуки мають властивість накопичуватися в грунті, а потім в продуктах. Як наслідок, при вживанні в їжу такі продукти можуть негативно впливати на здоров’я людей, а інколи визивати гострі та хронічні отруєння людини.
Особливо небезпечно вживання продуктів з перевищеним вмістом нітратів та пестицидів для дітей, підлітків, ослаблених та хворих людей.
Переконливо раджу, перед придбанням ранньої рослинної продукції в роздрібній торгівельній мережі, на ринках м. Хуст та Хустського району, поцікавитися в продавців про наявність якісних посвідчень, які б гарантували їх якість та безпеку для здоров’я населення, в іншому випадку таку продукцію краще не купувати.

Ганна Ковач, головний спеціаліст Хустського міськрайонного управління ГУ ДСЕС у Закарпатській області

Залишити коментар