Урок про податки в Хустській гімназії-інтернат

урок

Урок про податки в Хустській гімназії-інтернат

28 травні 2015 року головний державний інспектор з питань комунікацій Хустської ОДПІ Г.І. Сабадош провела урок на тему: «Податки в житті держави» для учнів 6-го класу Хустської гімназії-інтернат.

Під час заняття школярі ознайомились із історією виникнення податків, особливостями їх функціонування на різних етапах історичного розвитку української державності. Г.І. Сабадош пояснила гімназистам сутність та елементи податків, їх значення та роль у житті громадянина, суспільства і держави, розглянула різні види податків, визначила особливості системи оподаткування в Україні.

Школярі навели приклади їх участі та участі їх сім’ї у сплаті податків, попрактикувалися розраховувати податкові зобов’язання на випадках із власного досвіду. Наприкінці заняття гімназисти виконали міні-завдання та обговорили цікаві факти про незвичні податки, що існували або зараз існують у світі, прокоментували найбільш відомі афоризми про податки.
Отримані основи податкових знань з часом у свідомості школярів перенесуться на взаємовідносини в сім’ї та допоможуть їм зрозуміти важливість податків у житті суспільства і держави, обов’язок сплати податків кожним громадянином.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Центр обслуговування платників податків Хустської ОДПІ – швидко та комфортно

цоп

Центр обслуговування платників податків Хустської ОДПІ – швидко та комфортно

Необхідною та звичною нормою сучасного життя стало функціонування в органах державної фіскальної служби Центрів обслуговування платників податків, де можна отримати необхідні консультаційні, адміністративні послуги, послуги з прийому звітності.
Центр обслуговування платників податків Хустської ОДПІ знаходиться на першому поверсі адміністративної будівлі за адресою: м. Хуст, вул. Духновича, 17.
У допомогу платникам – тематичні стенди, які інформують про новації у законодавстві, особливості справляння та декларування окремих податків і зборів, містять зразки заповнення заяв. Зразки бланків із цифровими прикладами стануть у нагоді бухгалтерам та підприємцям під час розрахунку податкових зобов’язань.
Час прийому платників податків (прийом документів, консультування, надання адміністративних послуг) – щоденно в робочі дні з 09 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.
Обслуговування платників здійснюється без перерви на обід.
За січень-квітень 2015 року до Центру обслуговування платників податків Хустської ОДПІ було 18900 звернень. За цей період працівниками інспекції надано 3598 адміністративних послуг. Серед найбільш запитуваних залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За січень-квітень було надано 1893 ці послуги.
Також користуються попитом серед суб’єктів господарювання послуги з реєстрації книг обліку розрахункових операцій та надання витягу з реєстру платників єдиного податку. За січень-квітень 2015 року працівниками ОДПІ видано 147 зазначених витягів та надано 352 послуги з реєстрації книг обліку розрахункових оперцій.
Працівники Хустської ОДПІ забезпечують своєчасне, комфортне та якісне обслуговування всіх відвідувачів Центру обслуговування платників податків.

Хустська ОДПІ

ХУСТСЬКІ МІЛІЦІОНЕРИ ВИЛУЧИЛИ ПРИВЕЗЕНІ З АТО ПАТРОНИ ДО АВТОМАТА

патрони

ХУСТСЬКІ МІЛІЦІОНЕРИ ВИЛУЧИЛИ ПРИВЕЗЕНІ З АТО ПАТРОНИ ДО АВТОМАТА

31 патрон до автомата Калашникова правоохоронцівилучиливід жителя м.Хуст. Як з′ясувалося, цінабоїбулипривезенііззони АТО. За даним фактом правоохоронцівідкриликримінальнепровадження.
У Хустськийміськвідділміліціїзателефонувавневідомий і повідомив про те, що на території автовокзалу м.Хуст якийсьчоловікпродаєпатрони. На місцеподіїнегайновиїхаласлідчо-оперативна група.
Правоохоронці на території автовокзалу виявили 53-річного місцевого жителя, в якоговилучили три десятки патронівкалібру 5,45 мм. і 7,62 мм.до автомата Калашникова. Чоловік пояснив, щоціпатронивінотримаввідмісцевого жителя, якийнещодавноприїхавіззони АТО і зновутудиповернувся.
Дануподіюслідчим внесено до Єдиногореєструдосудовихрозслідувань за ознакамизлочину, передбаченого ст.263 ч.1 (Незаконнеповодженнязізброєю, бойовими припасами абовибуховимиречовинами) Кримінального кодексу України. Санкціяцієїстаттіпередбачаєпозбавленняволі на строк відтрьох до семи років, коментує т.в.о. начальника хустськоїміліціїОлександрКапцош.

ІнформаціяХустського МВ УМВС

Працівники Хустського відділення Укрпошти злякались від пакетиків з чаєм

20150527_180333

Працівники Хустського відділення Укрпошти злякались від пакетиків з чаєм

У Хусті невідомий чоловік віком 40-45 роківзаніс невеликий згорток до заливідділенняпоштовогозв’язку, де його залишив. Побачивши підозрілу знахідку, працівники пошти одразу викликали міліцію. В пакеті правоохоронці виявили… три пачки чаю.

20150527_180241

Після повідомлення поштарів, на місце пригоди прибуло керівництво Хустського міськвідділу міліції та слідчо-оперативна група. Оглянувши паперовий згорток на підвіконнику, міліціонери виявили в ньому три пачки лікувального чаю марки «Пол-пала».
Дану подію зареєстровано до журналу Єдиногообліку. Обставини пригоди з′ясовуються.

ІнформаціяХустського МВ УМВС

До Дня захисту дітей на закарпатців чекає велосвято

velo

До Дня захисту дітей на закарпатців чекає велосвято

1 червня в Мукачеві на площі миру, поблизу ратуші пройде вело свято приурочене до дня захисту дітей.
У програмі заходу цікаві конкурси, презентація спортивних вело секцій, показові виступи спортсменів та масовий вело-заїзд (до участі у вело-заїзді допускаються діти віком від 10 років з батьками). Початок конкурсної програми та реєстрація для участі у вело-заїзді о 15.00, старт вело-заїзду в 16.00. Маршрут заїзду: старт – пл. Миру – вул. Миру – вул. Стуса – вул. Садова – вул. Університетська – вул. Росвигівська – вул. Г. Петрова – вул. Лінтура – вул. Щепкіна – віл Ужгородська – вул. К. Беляєва – фініш – пл. Миру (біля Драмтеатру).
Організатори заходу ГО «Молодіжні Ініціативи Закарпаття», Рада спортивних товариств м. Мукачева, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Мукачівської міської ради, та вело-клуб «Велобайк Мукачево».
Під час заходу, діти зможуть пройти навчання у вело школі. Де розкажуть про правила дорожнього руху, техніку безпеки їзди на велосипеді, ознайомлять з будовою двоколісного друга, навчать правильно з ним доглядати, а також опанувати навики надання першої медичної допомоги при падіннях та найрозповсюдженіших травмах велосипедистів.
Також на учасників чекають цікаві змагання, вікторина з призами. А найстарший та наймолодший учасник, власник найоригінальнішого велосипеда та костюма будуть відзначені пам’ятними подарунками.
До участі в змаганнях та вело-заїзді допускаються учасники на будь-яких велосипедах, технічний стан яких відповідає загальноприйнятим нормам. Обов’язково мати з собою захисні шоломи.
Висловлюємо подяку за підтримку в організації депутату обласної ради Андрію Балозі.
Запрошуємо прийняти участь!