Платники податків м. Хуст та Хустського району продовжують наповнювати бюджет

biznes-naydet-drugie-lazeyki

Платники податків м. Хуст та Хустського району продовжують наповнювати бюджет

В умовах соціально-економічної нестабільності платники Хустщини продовжують виконувати свої зобов’язання по сплаті податків і зборів. З січня по квітень 2015 року зареєстровані в регіоні «спрощенці» перерахували до бюджету 4,1 мільйона гривень єдиного податку. Здебільшого надходження з єдиного податку забезпечується фізичними особами-підприємцями – частка їхньої сплати у загальній сумі становить 84 %, або 4,1 мільйона гривень, решта – 16 %, або 664,3 тисячі гривень перераховано юридичними особами.
У цьогорічних надходженнях до бюджету слід відмітити позитивну динаміку. Протягом чотирьох місяців 2015 року платники регіону наповнили бюджет на 900 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.
Єдиний податок сплачується фізичними особами-підприємцями та юридичними особами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Вони можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більше як до кінця поточного звітного року.
Звертаємо увагу платників єдиного податку першої та другої груп, що за несвоєчасну або неповну сплату єдиного податку на платника накладається штрафна санкція в розмірі 50% обраної ставки єдиного податку.
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року всі платники єдиного податку третьої-шостої груп, які перебували на обліку в органах ДФС до 1 січня 2015 року, вважаються платниками податку третьої групи. А четверта група – це суб’єкти підприємництва аграрної галузі, які раніше сплачувати фіксований сільськогосподарський податок. До цієї групи віднесені сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.
Хустська ОДПІ закликає всіх «спрощенців» Хустщини сумлінно виконати свій громадянський обов’язок: своєчасно сплачувати податки!

Хустська ОДПІ

Залишити коментар