На Хустщині зростають надходження єдиного податку

На Хустщині зростають надходження єдиного податку

Протягом січня-травня поточного року платники податків Хустщини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, направили до бюджету 6,2 млн. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата податку зросла на 1,2 млн. грн., тобто на 20 відсотків.
Фізичні особи-підприємці сплатили до бюджету 5,3 млн. грн., що на 912 тис. грн. більше, ніж за січень-травень 2014 року.
Юридичні особи, які використовують спрощену систему, сплатили 910 тис. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження від цієї категорії платників зросли на 300 тис. грн.
Хустська ОДПІ звертає увагу суб’єктів господарювання, платників єдиного податку, що з 1 січня 2015 року розширена сфера застосування реєстраторів розрахункових операцій відповідно до внесених змін до законодавства України 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».
Закон звільняє від застосування реєстраторів розрахункових операцій платників єдиного податку другої і третьої груп (фізичних осіб-підприємців) при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платників єдиного податку першої групи.
У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи-підприємці другої і третьої груп зобов’язані застосовувати РРО.
При цьому застосування РРО розпочинається:
– платниками єдиного податку третьої групи – з 1 липня 2015 року;
– платниками єдиного податку другої групи – з 1 січня 2016 року.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Залишити коментар