Плата за землю – важливе джерело доходів місцевого бюджету Хустщини

h_tVDMgWcRk8Esvf5mBFQedpO0C9H2ZwuX_

Плата за землю – важливе джерело доходів місцевого бюджету Хустщини

З початку 2015 року в м. Хуст та Хустському районі сплачено 3,9 мільйона гривень плати за землю, з яких понад 2,8 мільйонів гривень сплатили юридичні особи, фізичними особами було внесено понад 1 мільйона гривень.
Як повідомив в.о. начальника Хустської ОДПІ М.Д. Мондич, порівняно з відповідним періодом минулого року фактичні надходження з плати за землю збільшились на 837,4 тисячі гривень, тобто на 27,7 % і досягти таких результатів вдалося завдяки ефективній роботі податкових інспекторів, посиленню контролю за використанням земельних ділянок та правильністю обчислень податкових зобов’язань.
Водночас Хустська ОДПІ нагадує, що Закон України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо податкової реформи» змінив порядок оподаткування земельних ділянок. Плата за землю як складова податку на майно включена до переліку місцевих податків, тобто наповнює казну територіальних громад.
Місцеві податки встановлюються рішеннями сільських, селищних та міських рад. При цьому плата за землю є обов’язковою для встановлення місцевими радами.
Своєчасна сплата зобов’язань з плати за землю – це не лише обов’язок перед державою, але й підтримка соціально-економічного розвитку територіальних громад.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Залишити коментар