Продавцям пива необхідно придбати ліцензію

пиво

Продавцям пива необхідно придбати ліцензію

Хустська ОДПІ повідомляє, що з 01.07.2015 почне діяти законодавчо визначена норма про віднесення пива до алкогольних напоїв, тому роздрібна торгівля таким напоєм, а також іншими алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, в тому числі їх виробниками, тільки за наявності в них ліцензії.
Абзацом 7 ст. 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями в редакції, чинній з 01.07.2015 надано визначення алкогольним напоям як продуктам, одержаним шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовленим на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 % об’ємних одиниць, які зазначені, зокрема, у товарній позиції 2203 згідно з УКТ ЗЕД.
Водночас, згідно з абзацом 9 ст. 1 Закону № 481 (у редакції, чинній з 01.07.2015) пиво – насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5 відсотка об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203.
Законодавством України та іншими нормативними актами не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом, у разі наявності у суб’єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Отже якщо в суб’єкта господарювання вже є ліцензія на продаж алкогольних напоїв, то окрема ліцензія на роздрібну торгівлю пивом не потрібна. Всіх інших суб’єктів господарювання, що реалізують пиво і не мають ліцензії на продаж алкогольних напоїв, Хустська ОДПІ просить завчасно подбати про придбання ліцензії!

Хустська ОДПІ

Залишити коментар