Маленькі переселенці в Ужгороді виготовляли писанки

DSC_0385

Маленькі переселенці в Ужгороді виготовляли писанки

Діти вимушених переселенців вперше в Закарпатті освоювали нові техніки виготовлення писанок
У суботу, 4-го квітня, у приміщенні Обласного організаційно-методичного центру культури для дітей внутрішньо переміщених осіб відбувся майстер-клас з писанкарства. Святковий захід був організований спільними зусиллями Обласного організаційно-методичного центру культури та ГО «Закарпатська громада».

DSC_0395
На заході були присутні майстрині, які показали дітям дві техніки виготовлення великодніх писанок. Марія Купарь – член Закарпатського осередку народних майстрів України вчила присутніх робити мальованки за допомогою фарб. Майстриня Тетяна Поринець продемонструвала техніку виготовлення оцтованок. «Діти залюбки залучилися до роботи по виготовленню писанок. Я рада, що проводяться майстер-класи такого роду. З дітьми, які були сьогодні присутні легко працювалося. Частина виготовлених писанок будуть адресовані нашим захисникам на Сході», – повідомила умілиця Тетяна.
Кожен з гостей мав змогу підготувати по кілька писанок, навчаючись кожній із запропонованих технік. Майстрині також розповіли, що кожен малюнок на писанці має своє символічне значення. Даний захід став ще однією ланкою для адаптації вимушених переселенців в Ужгороді.
«Мені дуже хочеться, щоб не забувалися традиції українського народу. Поки живе писанка, доти у світі існує любов, радість і надія на краще майбутнє!», – поділилася думками директор Обласного організаційно-методичного центру культури Дрогальчук Ганна.

DSC_0499
Частину писанок малеча забрала з собою, щоб докласти до своїх великодніх кошиків, а іншу – віддала на прикрашення писанкового дерева, яке 9-го квітня матимуть змогу побачити мешканці та гості Ужгорода.

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»