Відбулась конференція районної організації РПЛ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Відбулась конференція районної організації РПЛ

22 вересня відбулася партійна конференція Хустської районної організації Радикальної партії Олега Ляшка. У роботі зібрання взяли участь більше сотні делегатів.
–Наша політична сила має хороші рейтингові показники у всій державі. Тож нашим завданням є висунути до органів влади претендентів, які здатні на конкретні дії, а не на пустослів’я, – зазначив голова організації Дмитро Величко. – Ми повинні сформулювати кардинально новий уряд на місцевому рівні і провести такі реформи, аби краяни пересвідчилися, що про них думають у чиновницьких кабінетах.
Тож учасники зібрання запропонували кандидатів до районних, обласних та селищних рад, а також на посади сільських та селищного голів, яких одноголосно підтримали однопартійні. Також було обрано делегатів на обласний з’їзд РПЛ.
Крім того, вже досвідчені депутати та очільники сільських рад поділилися досвідом роботи.
Загалом конференція пройшла жваво і конструктивно.

Про пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб

Про пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб

Земля для закарпатців здавна вважається одним із найбільших скарбів, джерелом добробуту, доходів тощо. На Україні власники земельних ділянок та земельних часток (паїв), постійні землекористувачі повинні сплачувати земельний податок.
Відповідно до п. 287.1 ст. 287 Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.
Слід наголосити, що для деяких категорій громадян держава встановила пільги щодо сплати земельного податку. Вони наведені в ст. 281 Податкового кодексу України.
Так, від сплати податку звільняються:
– інваліди першої і другої групи;
– фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
– пенсіонери (за віком);
– ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
– фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Згідно з п. 281.2 ст. 281 Податкового кодексу України звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:
– для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;
– для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;
– для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;
– для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;
– для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.
Від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.
Якщо Ви наділені однією із вказаних вище пільг щодо сплати земельного податку і Вам надійшло податкове повідомлення-рішення з сумою до сплати земельного податку – зверніться до органів Державної фіскальної служби. Адже одним із показників ступеня цивілізованості суспільних відносин в країні є рівень податкової культури громадян.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Хустська ОДПІ повідомляє

Хустська ОДПІ повідомляє

 

Хустська ОДПІ повідомляє, що згідно «Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів», затвердженого наказом МФУ від 24.07.2015 № 666, змінено порядок заповнення поля «Призначення платежу» розрахункового документу. Довідки за телефоном 4-40-11.

118 мільйонів гривень єдиного соціального внеску перерахували платники м. Хуст та Хустського району

118 мільйонів гривень єдиного соціального внеску перерахували платники м. Хуст та Хустського району

Сплата єдиного соціального внеску забезпечує соціальний та економічний захист людини при безробітті, тимчасовій втраті працездатності, нещасних випадках, професійних захворюваннях, старості. Від ефективної роботи системи соціального страхування залежить соціальна захищеність громадян, гарантована Конституцією України.
Незважаючи на складну суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в країні динаміка надходжень до бюджету Хустщини залишається стабільною. За січень-серпень 2015 року платники регіону сплатили 118 млн. грн. єдиного соціального внеску, що на 9 млн. грн. більше за відповідний період минулого року. У серпні платники м. Хуст та Хустського району направили до державної скарбниці 13,8 млн. грн. внеску.
Хустська ОДПІ нагадує, що фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які мають найманих працівників, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований на календарний місяць, не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітнім, тобто за серпень цього року – до 20 вересня.
У разі несвоєчасної або неповної сплати єдиного соціального внеску до платника застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного соціального внеску, несуть адміністративну відповідальність.

За матеріалами Хустської ОДПІ

У День знань працівники Хустської ОДПІ вітали школярів з початком нового навчального року

DSCN0768

У День знань працівники Хустської ОДПІ вітали школярів з початком нового навчального року

За доброю традицією, Хустська ОДПІ не залишилась осторонь урочистостей 1 вересня. У цей день податківці завітали до Нижньобистрівської загальноосвітньої школи-інтернат, де виховується близько двох сотень дітей-сиріт та напівсиріт, а також дітей з малозабезпечених сімей.
Подвір’я Нижньобистрівської школи-інтернату зустріло гостей Свята світлими дитячими посмішками, щирими й допитливими очима. На урочистій лінійці в.о. начальника Хустської ОДПІ М.Д. Мондич привітав усіх вихованців інтернату та вчителів з початком нового навчального року. Наголосив, що для учнів День знань є початком наполегливої праці та кроком у дивовижний та цікавий світ пізнання. М.Д. Мондич побажав школярам сміливо оволодівати новими знаннями, збагачуватись духовними цінностями – бо це шлях до самоутвердження, самовдосконалення та формування свідомих громадян своєї держави.
Податківці завжди приходять на свято з подарунками. Не відступили від своїх традицій і цього року.
У День знань заступник начальника Хустської ОДПІ В.В. Пасічник відвідав Хустську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. Він привітав учителів з початком нового навчального року і висловив їм подяку за плідну співпрацю, небайдужість до розвитку податкової культури дітей та молоді. В.В. Пасічник побажав школярам кожного дня підкорювати нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів, бути справжніми громадянами та патріотами Української держави, невичерпної енергії та творчого натхнення.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Центр обслуговування платників податків Хустської ОДПІ – завжди кваліфікована та якісна допомога

Изображение 074

Центр обслуговування платників податків Хустської ОДПІ – завжди кваліфікована та якісна допомога

Необхідною та звичною нормою сучасного життя стало функціонування в органах Державної фіскальної служби Центрів обслуговування платників податків, де можна отримати необхідні консультаційні, адміністративні послуги, послуги з прийому звітності.
Центр обслуговування платників податків Хустської ОДПІ знаходиться на першому поверсі адміністративної будівлі за адресою: м. Хуст, вул. Духновича, 17.
У допомогу платникам – тематичні стенди, які інформують про новації у законодавстві, особливості справляння та декларування окремих податків і зборів, містять зразки заповнення заяв. Зразки бланків із цифровими прикладами стануть у нагоді бухгалтерам та підприємцям під час розрахунку податкових зобов’язань.
Час прийому платників податків (прийом документів, консультування, надання адміністративних послуг) – щоденно в робочі дні з 09 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.
Обслуговування платників здійснюється без перерви на обід.
За січень-серпень 2015 року до Центру обслуговування платників податків Хустської ОДПІ було 39400 звернень. За цей період працівниками інспекції надано 6843 адміністративних послуг. Серед найбільш запитуваних залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За січень-серпень працівники Хустської ОДПІ надавали ці послуги платникам 3887 разів.
Також користуються попитом серед суб’єктів господарювання послуги з реєстрації книг обліку розрахункових операцій та надання витягу з реєстру платників єдиного податку. За початку 2015 року працівниками ОДПІ видано 274 зазначених витягів та надано 612 послуг з реєстрації книг обліку розрахункових оперцій.
Працівники Хустської ОДПІ забезпечують своєчасне, комфортне та якісне обслуговування всіх відвідувачів Центру обслуговування платників податків.

За матеріалами Хустської ОДПІ