56 мільйонів гривень єдиного соціального внеску перерахували платники м. Хуст та Хустського району

nw_21abc99d4a4df7707df6504067521829-300x225
56 мільйонів гривень єдиного соціального внеску перерахували платники м. Хуст та Хустського району

Незважаючи на складну суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в країні динаміка надходжень до бюджету Хустщини залишається стабільною. За січень-квітень 2015 року платники регіону сплатили 56,2 млн. грн. єдиного соціального внеску, що на 4,6 млн. грн. більше за відповідний період минулого року.
Хустська ОДПІ нагадує, що 13 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 02 березня 2015 року № 219-VIII «Про внесення змін до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та обік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці)».
Відповідно до змін платники єдиного внеску до 31 грудня 2015 року при нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам та/або при нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами, оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю і пологами розмір єдиного внеску (встановлений ч. 5 та абз. 2 ст. 8 Закону № 2464 для платників єдиного внеску, визначених в абз. 2, 3, 4 та 7 п. 1 ч. 1 ст. 4 цього Закону), при виконанні обов’язкових умов застосовується з понижуючим коефіцієнтом. Нововведення спрямовані на зменшення навантаження на платників податків та легалізацію заробітних плат.
Сплата єдиного соціального внеску забезпечує соціальний та економічний захист людини при безробітті, тимчасовій втраті працездатності, нещасних випадках, професійних захворюваннях, старості. Від ефективної роботи системи соціального страхування залежить соціальна захищеність громадян, гарантована Конституцією України. Тому своєчасна сплата ЄСВ – це не лише обов’язок перед державою, але і захищені соціальні гарантії для кожного громадянина.

Хустська ОДПІ

Біжи зі мною!

Біжи-зі-мною!

Біжи зі мною!

«Біжи зі мною!» – саме під такою назвою 16 травня в Мукачеві стартують щотижневі загальноміські ранкові пробіжки. Збір о 8.00 біля ратуші.

“Ми ставимо за мету залучити до занять фізичною культурою та спортом, якомога більше людей. Хочемо показати, що заняття фізкультурою можуть бути не тільки корисними, але й веселими. Крім того кожного тижня плануємо запрошувати тренерів з різних спортивних секцій міста. У якості інструкторів для проведення зарядки, презентації секцій які вони представляють та показових виступів своїх вихованців. Цього разу ця почесна роль достанеться ІгоруКапурі, тренеру з кіокушинкай-кан карате. А ще згодом плануємо розширити географію проведення заходу!” – Зазначив Денис Соболь, голова ГО “Молодіжні Ініціативи Закарпаття” та організатор акції.

Пробіжка що відбудеться у цю суботу, приурочена до дня сім’ї, котрий щорічно відзначають 15 травня. Тож сподіваємося побачити на заході представників всіх поколінь, адже займатися спортом ніколи не пізно!
Запрошуємо усіх бажаючих приєднатися до цієї чудової ініціативи!