118 мільйонів гривень єдиного соціального внеску перерахували платники м. Хуст та Хустського району

118 мільйонів гривень єдиного соціального внеску перерахували платники м. Хуст та Хустського району

Сплата єдиного соціального внеску забезпечує соціальний та економічний захист людини при безробітті, тимчасовій втраті працездатності, нещасних випадках, професійних захворюваннях, старості. Від ефективної роботи системи соціального страхування залежить соціальна захищеність громадян, гарантована Конституцією України.
Незважаючи на складну суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в країні динаміка надходжень до бюджету Хустщини залишається стабільною. За січень-серпень 2015 року платники регіону сплатили 118 млн. грн. єдиного соціального внеску, що на 9 млн. грн. більше за відповідний період минулого року. У серпні платники м. Хуст та Хустського району направили до державної скарбниці 13,8 млн. грн. внеску.
Хустська ОДПІ нагадує, що фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які мають найманих працівників, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований на календарний місяць, не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітнім, тобто за серпень цього року – до 20 вересня.
У разі несвоєчасної або неповної сплати єдиного соціального внеску до платника застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного соціального внеску, несуть адміністративну відповідальність.

За матеріалами Хустської ОДПІ