У Хусті регіонали масово вийшли з партії, а громада палила символіку ПР

P2210474

У Хусті регіонали масово вийшли з партії, а громада палила символіку ПР

П’ятниця, 21 лютого, видалася багатою на цікаві події для хустян. Після кривавих подій у Києві у депутати-регіонали міської та районної рад оголосили про розпуск фракцій та вихід із політичного об’єднання.

Засідання сесії Хустської районної ради виявилось по-справжньому «гарячим». Голова райради Василь Губаль озвучив заяви депутатів від ПР про вихід із фракції. Далі очільник РДА Василь Якубець заявив про те, що жодна посада не вартує людських життів і тому він складає повноваження голови райдержадміністрації. Відтак відбулось бурхливе обговорення політичних подій та тексту резолюції, в якому депутати висловили невдоволення діями Президента.

Згідно пропозиції представника ВО «Батьківщина» Івана Рогача народні обранці вирішили розірвати договір оренди приміщень у адмінкорпусі районної ради із Хустською РДА (зокрема, опломбувати кабінети голови райдержадміністрації і двох його заступників). Крім того, народні обранці одноголосно вирішили заборонити на території району діяльність та використання символіки ПР та КПУ.

Найбільш очікуваним для присутніх на зібранні став виступ начальника Хустського МРВ УМВС України в Закарпатській області Василя Турдая. Головний міліціонер Хуста повідомив, що він та його команда присягають на вірність громаді і відмовляються виконувати злочинні накази. Крім того, зі слів Василя Івановича, відтепер на території кожного населеного пункту діятимуть загони самооборони, які працюватимуть разом із міліціянтами і забезпечуватимуть охорону громадського порядку.

Відтак велелюдне зібрання продовжилось біля пам’ятника Т.Шевченку. Заупокійну літію за полеглими у Києві патріотами відслужив настоятель греко-католицького Свято-Вознесенського собору Василь Зейкан. Громадський діяч, активіст Євромайдану, депутат міської ради Олександр Анишинець запропонував присутнім зібрати кошти для встановлення пам’ятників героям України, які загинули під час збройного конфлікту у столиці.

Перед присутніми також виступили секретар Хустської міської ради Володимир Ерфан, голова Хустської районної ради Василь Губаль. Вони підкреслили, що народ Срібної землі ніколи не стояв осторонь політичних подій, активно виявляв громадянську позицію, міськрада – перша в області і друга в Україні вивісила прапор Євросоюзу, а над райрадою пообіцяли вивісити Європейське знамено найближчим часом.

Після цього відбулося найцікавіше – громадські активісти спалили прапор Партії регіонів та кувалдою з надписом «народ» розбили два «золоті унітази» – символ нинішньої олігархічної влади.

 P2210543

P2210536

P2210550

P2210498

P2210517

Залишити коментар