Круглий стіл, на тему: «Недопущення скоєння повторного злочину та відповідальність батьків за вчинки дітей»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Круглий стіл, на тему: «Недопущення скоєння повторного злочину та відповідальність батьків за вчинки  дітей»

Відповідальність за дітей покладена на обох батьків незалежно від того, проживають вони разом чи окремо, оскільки обов’язок здійснювати належне виховання та нагляд за дітьми є рівним для обох з них.

Саме на таку тематику в Хустській райдержадміністрації було проведено «круглий стіл», у якому взяли участь працівники міліції з служби кримінальної міліції у справах дітей, виконуюча обов’язки начальника служби у справах дітей Хустської РДА Віталія Молнар, головний спеціаліст відділу з питань соціального захисту дітей і запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності служби у справах дітей Хустської РДА Наталія Поп, виконуючий обов’язки директора Хустського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Михайло Півкач та діти віком від 14 до 16 років, мешканці Хустського району, які скоїли злочини, разом із своїми батьками.

Дітям та батькам правоохоронці розповіли про кримінальну та адміністративну відповідальність. Загалом навели приклади та розповіли про кримінальну відповідальність за повторні злочини. Нагадали батькам, що саме вони повинні знати, де знаходяться їхні діти, у яких компаніях вони проводять свій вільний час, коло їхніх друзів та інше. Оперуповноважені  кримінальної міліції у справах дітей Прокопів Роман та Кучерявий Віталій звернули увагу присутніх на перебуванні неповнолітніх у вечірній та нічний час поза межами дому, у розважальних закладах, барах, кафе без супроводу дорослих.

Віталія Молнар ознайомила присутніх із статистикою дитячої злочинності на Хустщині. Вона наголосила, що службою у справах дітей Хустської РДА спільно з правоохоронцями постійно проводиться профілактична робота з дітьми, які скоїли злочини. Крім того, з 1 вересня починається Всеукраїнський профілактичний захід «Урок», у ході якого будуть виявлятись діти, які вчасно не приступили до навчання. Тому, звернула увагу присутніх дітей на належному відвідуванні ними навчальних занять.

Також, під час «круглого столу» було акцентовано увагу на вживання дітьми алкогольних напоїв та тютюнових виробів, та негативний вплив на здоров’я підлітка.

Виконуючий обов’язки керівника міліції Василь Гричка говорить, що виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Виховання дитини має спрямовуватися на розвиток її особистості, поваги до прав, свобод людини і громадянина, підготовку дитини до свідомого життя у суспільстві

 

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

Залишити коментар