У Хусті від важкої батьківської руки померла дитина

ILLUSTRATIE-KINDERMISHANDELING-DREIGING

У Хусті від важкої батьківської руки померла дитина

Тяжке тілесне ушкодження, яке було нанесено вітчимом для чотирьох річної Настуні виявилось смертельним.

В одній із багатоповерхівок  спального району м. Хуст проживала молода сім’я, де в жінки від попереднього шлюбу була чотирирічна дитина. У другому шлюбі жінка саме пішла до полового будинку народжувати інше немовля, залишаючи свою дочку із вітчимом.

Під час періоду коли дружина була відсутня, то в квартирі чоловік почав наводити лад адже знав, що ось-ось жінка з немовлям повернеться додому.

Весь цей час з ним була вдома маленька Настуня, яка також чекала на малого братика. Дитина весь час ходила за чоловіком, плакала та хотіла бути тільки біля нього. Привівши кімнати до порядку, йому залишилось доробити ще декілька штрихів. Але весь час Настуня також пробувала «допомагати» поратись в квартирі.

Вітчиму надоїло це все, і він вирішив наказати дівчинку ляпасом, а потім ще й наніс декілька ударів по голові. Настуня присіла взявшись за голівоньку та знепритомніла. Назар почав надавати маленькій допомогу, але вона ні нащо не реагувала. Злякавшись сильніше чоловік по допомогу побіг до сусідки, яка терміново викликала карету швидкої допомоги. Лікарі, що було в їхніх силах зробили все для того, щоб врятувати маленьке життя. Але на жаль чуда не сталося, через декілька днів дитинка померла.

Про даний випадок лікарі повідомили правоохоронців. Зустрівшись з міліціонерами віч-на-віч чоловік почав розповідати , що дівчинка танцюючи впала вдарившись головою об підлогу…

Розкрити цей загадковий випадок виконуючий обов’язки керівника міліції Василь Гричка доручив слідчому Василю Гаврилюку.

Назар не раз переконував слідчого що дівчинка постраждала внаслідок нещасного випадку. Спілкуючись з чоловіком Василь Гаврилюк серцем відчув, що Назар щось не договорює, а вводить слідство в оману.

Згідно лікарського свідоцтва про смерть дівчинка отримала тілесні ушкодження у вигляді тупої травми голови, забою та набряку головного мозку, а також закриту черепно-мозкову травму.

В ході досудового слідства Василь Гаврилюк надаючи всі докази проти Назара довів його причетність до смерті дівчинки. Назар  зрозумів, що не відкрутиться і вирішив розказати все як на духу. З першого разу він боявся казати правду, і вигадав що мала сама впала, але коли розтин тіла показав результат чоловік зрозумів, що діватись йому нікуди і вирішив у всьому зізнатися.

За словами виконуючого обов’язки керівника хустської міліції Василя Грички відомо, що наразі Назару оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.121 ч. 2 КК України «Умисне тяжке тілесне ушкодження» (санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від семи до десяти років). Хустським  райсудом відносно нього обрано запобіжний захід  взяття під варту

Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС.

 

Залишити коментар