Двічі в одну річку, або Як хустські міліціонери викрили “електронних” крадіїв

Двічі в одну річку, або Як хустські міліціонери викрили “електронних” крадіїв

kradijka3_140671022189Організатором злочину став раніше судимий, який за собою на «діло» потяг трьох друзів, один з яких був неповнолітній.

До міліції звернувся власник будинку, який повідомив про крадіжку з будинку електрогенератора, дрилів, шуруповертів, пневматичної рушниці та інші цінних речей. Так, як власник будинку раз в тиждень відвідував своє помешкання, то він будинок оснастив відеонаглядом.

Прийшовши одного дня до будинку чоловік побачив, що грати на будинку виламані. Він зрозумів, що хату відвідали непрохані гості, а на додаток прихопили за собою відеореєстратор.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Оглянувши будинок та опитавши сусідів правоохоронці зрозуміли, що це справа рук не одного чоловіка.

Дану крадіжку керівництво оперативного блоку хустської міліції доручило оперуповноваженим сектору карного розшуку Василю Йовжію, Роману Якиму та Павлу Густею.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів, працівникам міліції в поле зору потрапив непрацюючий, раніше судимий житель Хуста, який як місяць, вийшов з місць позбавлення волі. Хлопець як, міг так викручувався на запитання правоохоронців, але всі аргументи наведені правоохоронцями свідчили проти нього самого.

Чоловік зізнався, що зірвавши грати на будинку зайшов у середину звідки взяв бензопилу. Виходячи з хати, випадкового побачив, що хата оснащена відеокамерою. Він зрозумів, що якщо господар будинку виявить крадіжку у хаті, то завдяки відеонагляду його швидко знайдуть. І в його голові народилася свіжа ідея, викрасти відеорегістратор. Прийшовши додому з чужим добром, одразу зізнався товаришу в телефоні, що скоїв крадіжку, але там його зафіксувала камера, і йому потрібно вкрасти відеореєстратор. Невдовзі хлопці у чужому будинку опинилися у двох.

Під час крадіжки відеореєстратора хлопці побачили, що у хаті знаходиться досить багато цінних речей. Повернувшись додому зателефонували ще двом друзям, яких запросили до чужої хати за товарно-матеріальними цінностями, нащо останні охоче погодились.

Викраденими речами хлопці поділилися, і тільки дин із них відмовився взяти крадені речі. Деякі речі вони встигли продати , а деякі сховали у себе вдома.

Старшим слідчим дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, наразі триває слідство.

Агнеса Куртяк
Хустський МВ УМВС

Залишити коментар