Хустські “олені” продовжують паркуватися в недозволених місцях

image

Хустські “олені” продовжують паркуватися в недозволених місцях

Проблема паркування в Хусті актуальна давно. Громадськісьть хоч і піднімає це питання, але горе-водії й далі залишають своїх “залізних коней” то на тротуарі, то прямо посеред проїджої частини, то на пішоходному переході. Сьогодні від одного з читачів надішли кілька світлин “дорожніх оленів”.

До речі, нещодавно у Львові активісти громадського руху “Дайте пройти” встановили  для недобросовісних власників автівок залізні стовпці, які унеможливлюють паркування на тротуарах. Було б добре, якби ми перейняли досвіт галичан у боротьбі з любителями залишати автомобілі на пішохідній території.

image-1

 

Священики у Хусті свого наймита застали за скоєнням «смачного» злочину

2

Священики у Хусті свого наймита застали за скоєнням «смачного» злочину

Надавши притулок у своєму будинку,  священнослужителі застали його під час крадіжки їжі.

Близько року раніше судимий місцевий житель прибився до «Духовного колегіуму». Духовні отці пожалівши бідолагу, надали йому притулок та харчі, а йому за це потрібно було робити роботу про яку вони його просили. Майже за рік священнослужителі звикли до чоловіка, і почали потрохи йому довіряти. 44-річний Іван пішов від них на сезонні роботи. Але час від часу навідував своїх нових друзів. Священики завжди з ним розмовляли та пригощали харчами, але уже ночувати йому не дозволяли.

Як, одного вечора священики почули стук розбитого скла на приміщенні кухні. Вони  вирішили подивитися, що сталось. Великим здивуванням, для них було те, що вони побачили п’яного «старого» знайомого, який з холодильника ставив тарілки з їжею в поліетиленовий кульок. На прохання священнослужителів поставити на місце їжу чоловік взагалі не реагував. Вийшовши з приміщення пішов у невідомому напрямку.

Про випадок, який стався в колегіумі священики повідомили головного пароха. Про прикрий вчинок парох повідомив міліціонерів.

На місці події члени слідчо-оперативної групи оглянули приміщення, провели подворове опитування сусідів та опитали і самих жителів колегіуму.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до «смачного» злочину, причетний раніше судимий, місцевий житель, а на яку покуту заслуговує злодій – вирішить суд.

 

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

На Хустщині чоловіка завалило землею

010320102918

На Хустщині чоловіка завалило землею

Батька п’ятьох дітей завалило землею, коли він копав колодязь. На місце події терміново виїхала міліція, медики та рятувальники.

37-річний Іван житель одного із сіл Хустського району вирішив біля хати копати колодязь. На допомогу йому прийшли і двоє односельців. У трьох вони працювали швидко та вправно.

Так, як Іван добре розумівся на колодязях, він спустився на дно, і продовжував там копати колодязь. Зверху чоловіки допомогли йому спустити кільце, і в цей час почався зсув землі де кільця зійшли з місця, з-під яких посипалась глина. Чоловіки швиденько в низ колодязя подали йому драбину, щоб він міг вчепитися за нею рукою, але в той момент відбувся ще один зсув глини, і чоловіка за лічені хвилини прикрило землею.

Близько двох метрів землі довелося відкопати рятувальникам, щоб витягнути чоловіка із дна, а медики тільки констатували смерть потерпілого.

Наразі тіло Івана направлено в прозектуру місцевої лікарні.

 

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС