Понад 122 мільйони гривень ЄСВ надійшло від платників Хустщини

1683407452_big

Понад 122 мільйони гривень ЄСВ надійшло від платників Хустщини

За словами начальника Хустської ОДПІ Михайла Русняка, на Хустщині щомісячно подають звіти та сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування понад 7 400 платників.

З початку 2014 року від них надійшло 122,4 млн. гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, з початку вересня 2014 року платниками ЄСВ спрямовано до бюджету близько 13,4 млн. грн. Переважна частина цих коштів надійшла від роботодавців Хустщини, які нарахували та сплатили єдиний внесок на суми заробітної плати, винагороди за договорами цивільно-правового характеру, допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Завдяки впровадженню електронних сервісів, зростає кількість платників, які користуються відповідним електронним сервісом для подачі звітності. Зокрема, в серпні цього року з 7 446 платників, які подали звітність з єдиного соціального внеску, 95% прозвітували в електронному вигляді.

Звертаємо увагу, що віднедавна на веб-порталі Державної фіскальної служби України функціонує електронний сервіс «Реєстр страхувальників», завдяки якому платники єдиного внеску можуть оперативно отримати дані про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску та його клас професійного ризику виробництва. Для отримання інформації з «Реєстру страхувальників» достатньо знати ім‘я, прізвище та по-батькові платника, його податковий номер або серію та номер паспорта.

За матеріалами Хустської ОДПІ