У Хусті “маркували” дорожніх “оленів”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У Хусті “маркували” дорожніх “оленів”

Під час акції активісти та правоохоронці призвали водіїв дотримуватись Правил дорожнього руху і поважати інших його учасників.
Вперше члени громадської організації «Фойта», місцеві журналісти та працівники ВДАІ шукали на вулицях Хуста автомобілі, які припарковані з порушеннями правил дорожнього руху. Довго шукати не довелось. На окремих вулицях порушники стояли десятками. На лобовому склі активісти клеїли наклейти з написом: «Я паркуюсь як олень».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Першими жертвами проекту «Стоп-Хам» стали машини на вулиці Корятовича, потім група активістів перейшла на вулиці Карпатської Січі, Волошина, Словянська та О.Духновича. Якщо, водія-порушника вдавалось застати на місці, йому пояснювали правила паркування. Водії в основному погоджувались з тим, що порушили і обіцяли виправитись. За кілька годин до адміністсартивної відповідальності було притягнуто 4-х водіїв, наклеєно близько 50-ть наклейок та проведено з 30-ма водіями профілактичну бесіду.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Лідер ГО «ФОЙТА» Іван Куделя каже,- нам байдуже кому на скло клеїти наклейку. Правила написані для всіх, а це значить, що всі перед ними рівні.
Начепивши на порушників «ярлики» – активісти розійшлися. А водії, відстоявшись у «безпечних» місцях, згодом знову повернулись туди, звідки їх зігнали. Але активісти ГО «ФОЙТА» обіцяють кожні десять днів проводити таку акцію у Хусті. Адже вони вважають, що на перевиховання нечемних водіїв потрібен час.
Інформація Хустського МВ УМВС

Залишити коментар