Урок про податки в Хустській гімназії-інтернат

урок

Урок про податки в Хустській гімназії-інтернат

28 травні 2015 року головний державний інспектор з питань комунікацій Хустської ОДПІ Г.І. Сабадош провела урок на тему: «Податки в житті держави» для учнів 6-го класу Хустської гімназії-інтернат.

Під час заняття школярі ознайомились із історією виникнення податків, особливостями їх функціонування на різних етапах історичного розвитку української державності. Г.І. Сабадош пояснила гімназистам сутність та елементи податків, їх значення та роль у житті громадянина, суспільства і держави, розглянула різні види податків, визначила особливості системи оподаткування в Україні.

Школярі навели приклади їх участі та участі їх сім’ї у сплаті податків, попрактикувалися розраховувати податкові зобов’язання на випадках із власного досвіду. Наприкінці заняття гімназисти виконали міні-завдання та обговорили цікаві факти про незвичні податки, що існували або зараз існують у світі, прокоментували найбільш відомі афоризми про податки.
Отримані основи податкових знань з часом у свідомості школярів перенесуться на взаємовідносини в сім’ї та допоможуть їм зрозуміти важливість податків у житті суспільства і держави, обов’язок сплати податків кожним громадянином.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Залишити коментар