Коли в Хусті буде якісна дорога?

Фото Марини Когут

Фото Марини Когут

Коли в Хусті буде якісна дорога?

Це запитання аж ніяк не риторичне. Бо ж, погодьтеся, кожне місто чи село повинне мати такий вигляд, аби було одразу видно, що там є господар. Адже за якістю доріг можна судити наскільки ефективно функціонує влада в населеному пункті. На жаль, стан доріг в Хусті бажає бути значно кращим.

Автошляхи у нас такі, що часом може здатися: після відступу німців їх ніхто й ніколи не ремонтував. Скажімо, мікрорайон вулиці Карпатської України (що веде до малої залізничної станції). Тут після дощу неможливо пройти. Всюди таке болото, що гостеві, котрий потрапив сюди вперше, зійшовши з поїзду, певно здається, що він знаходиться десь у гірській глибинці, а не в районному центрі. Щоб пройти ринку, потрібно щонайменше мати резинові чоботи.

Та що там околиці. Візьмемо центр міста. Там такі ями, що проїхати дуже непросто. Асфальт, бруківку зняли, тож залишилась тільки глина, яка, розмокаючи, утворює суцільне місиво. Про реконструкцію Майдану Незалежності говориться дуже багато, але центральна міська площа вже більше, ніж рік у жахливому стані… Минулого тижня, щоб хоч якось пішоходи могли потрапити з вул. Рєпіна до приринкової площі було насипано два «гравійні переходи». Однак в інших місцях доводиться тупцювати прямо в калюжах.