У Хустській міській бібліотеці відбулося свято «Книжковий Миколай» (+ФОТО)

14

У Хустській міській бібліотеці відбулося свято «Книжковий Миколай» (+ФОТО)

18 грудня в приміщенні Хустської центральної міської бібліотеки відбулося свято «Книжковий Миколай», на яке були запрошені учні четвертих класів ЗОШ №1.

Проведення таких свят є традиційним для Хустської ЦМБ – кожного року відвідати його запрошуються учні іншої школи. Мета проведення – не тільки разом з учнями організувати чудову розважально-пізнавальну програму, яка включає в себе читання віршів про зиму, виконання пісень про Святого Миколая, рухливі ігри, але й ознайомлення учнів міських шкіл з тим, що в місті існує міська бібліотека, яка надає певні послуги її користувачам.

Учні 4-А класу (керівник О.М.Бабич) особисто приготували подарунки для бібліотеки. Хором вони емоційно виконали сучасну пісню «Миколай до мене прийде», подарували бібліотеці чудові ляльки-мотанки в національних костюмах,виготовлені ними на уроках праці разом зі своєю вчителькою О.М.Бабич.

10488177_741943899255677_1718162183387187486_n

Оскільки захід називається «Книжковий Миколай», то героїнею заходу звичайно була Книга. І призами за участь у конкурсах теж були книги наших закарпатських авторів: М.Бізонича «Хуст у старовинній листівці», поезії В.Білича, Розман, М.Дочинець та ін.., які надав бібліотеці також С.Деркач.

10845973_741943022589098_8721350282285004636_n

Зі щасливими очима та радісними посмішками отримували дітки подарунки… Найбільшої винагороди годі й чекати!

Вікторія КУРДЕНКО, директор Хустської центральної міської бібліотеки

На Хустщині розкрито розбійний напад

рн

МІЛІЦІОНЕРИ ХУСТЩИНИ РОЗКРИЛИ РОЗБІЙНИЙ НАПАД НА ПОДРУЖЖЯ ПЕНСІОНЕРІВ

Молоді бандити у нічний час навідалися до оселі пенсіонерів та забрали від них усі заощадження – понад 11 тисяч гривень.

В кінці листопада до чергової частини міліції Хуста пролунав тривожний дзвінок. Жінка похилого віку повідомила, що до неї в будинок зайшли невідомі в масках, почали погрожувати, побили чоловіка та забрали гроші в сумі близько 11 тисяч гривень.

На місце події виїхав керівник хустської міліції Василь Турдай разом із своїми заступниками, весь оперативний блок та слідчо-оперативна група. Під час розмови з потерпілими правоохоронці з′ясували, що троє нападників були у масках, мали ніж. Із схованки пенсіонерів вони забрали 11500 гривень.

До розкриття розбою був задіяний весь особовий склад міськвідділу міліції. Зранку до ночі правоохоронці прочісували територію сіл Драгово, Забродь таКічерел. Було відчуття, що злочинці десь поруч.

Невдовзі оперативники сектору карного розшуку встановили, що до скоєння даного злочину причетні п’ятеро осіб. Банда складалася із школярів, ліцеїста та сезонного робітника. Вік злочинців – 15-24 років. Вже під час зустрічі з правоохоронцями зловмисники зрозуміли, що не відкрутяться й зізналися, що скривдили стареньких. Заодно призналися і в скоєнні кількох крадіжок.

Тепер замість омріяних атестатів юнаки одержать тюремний строк. Відносно них обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Як повідомив начальник міліції Хуста полковник Василь Турдай, дану подію ст. слідчий Володимир Бєлов вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.187 Кримінального кодексу України (Розбій).  Санкція статті передбачає позбавлення   волі  на строк від семи до десяти років ізконфіскацією майна.

 

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

 

КАЛЕНДАР ПІДПРИЄМЦЯ

бп

КАЛЕНДАР ПІДПРИЄМЦЯ

 

30 грудня, вівторок

Останній день сплати

-авансових внесків з податку на прибуток за грудень

-ПДВ за листопад платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю

-акцизного податку за листопад

-збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства за листопад

-податку на доходи фізичних осіб з нарахованого, але не виплаченого доходу, за листопад

-податку на доходи фізичних осіб із загальної суми процентів, нарахованих за листопад на поточний або депозитний банківський рахунок, на вклади членів кредитної спілки

-військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу за листопад

-збору за користування радіочастотним ресурсом України за листопад

-фіксованого сільськогосподарського податку за листопад

-земельного податку та/або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (крім громадян) за листопад

 

 

За матеріалами Хустської ОДПІ