Хустські лікарі та працівники Держсанслуби боролися з умовною холерою

DSC00140

Хустські лікарі та працівники Держсанслуби боролися з умовною холерою

8 липня працівники Хустської санепідемслужби та райлікарні взяли участь у навчально-тренувальному занятті з локалізації та ліквідації холери.

Захід проводився за ініціативою управління охорони здоров’я облдержадміністрації і Головного управління Держсанепідслужби в Закарпатської області відповідно до заздалегідь подготовленим завданням (легендою):

«До приймального відділення хустської районної лікарні о 9 год 30 хв 08.07.2014 року за направленням сімейного лікаря ЦПМСД з діагнозом «Функціональний розлад»  звернулася мама з хворою дитиною (вік 10 років), яка приїхала з м.Маріуполя 3 дні назад до знайомої в м. Хуст, вул. Керамічна, 22. Симптоми захворювання  при звернення до сімейного лікаря 07.07.2014 року: температура до 36,70С, біль у животі, нудота, блювота, головний біль, рідкий стілець ( 2-3 рази на добу), поганий апетит».У навчанні взяли участь лікарі та молодший медперсонал Хустської райполіклініки, райлікарні, відділу охорони здоров’я, Держсанепідслужби, а також представники влади: виконувач обов’язків голови комісії з питань ТЕБ та НС Хустської міської ради М.Дудаш, секретар комісії С.Бесага, голова комісії з питань ТЕБ та НС Хустської РДА І.Ковач, начальник Хустського МРВ УДСНС України в Закарпатській області І.Гінцяк.

Учасники вчення на практиці показали поетапність надання медичної допомоги хворому з підозрою на холеру, починаючи з дій приймального відділення, працівників інфекційного відділення, роботи санслужби м. Хуст у вогнищі холери, а також проведення всього комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів щодо недопущення виникнення і поширення інфекції. Крім цього, медики продемонстрували порядок забору і доставки матеріалу від хворого та об’єктів довкілля, а також вчилися одягати та знімати спеціальні костюми.

Після проведення навчань було підведено підсумки, дано оцінку діям всіх служб з готовності до локалізації умовного вогнища карантинного захворювання.

 

Мар’яна Ількова, головний спеціаліст Хустського міськрайонного управління Головного управління Дерджсанепідслужби у Закарпатській області

Залишити коментар