У Хусті презентують проект малої ГЕС у Нижньому Бистрому

image007-707817

У Хусті презентують проект малої ГЕС у Нижньому Бистрому

21 травня у о 14-й годині у залі засідань Хустської районної ради за адресою місто Хуст, вулиця Карпатської Січі, 21 відбудеться презентація громадськості Хустщини проекту будівництва малої ГЕС у селі Нижній Бистрий Хустського району Закарпаття.

Проект гідроелектростанціїй розробляється більше 5 років, розроблений італійською компанією, яка працює на ринку будівництва малих ГЕС в Європі і по цілому світі вже понад 10 років. Гідроелектростанція, спроектована спеціалістами компанії, які успішно працюють в Італії, Австрії, Франції. Проект отримав схвальний висновок Всеукраїнської екологічної ліги. Мала ГЕС працюватиме вже після турбін Теребля-Рікської ГЕС у середній течії р. Ріка. На думку голови Всеукраїнської екологічної ліги В. Тимочка, дана ГЕС не тільки не створюватиме екологічних і природоохоронних проблем, але навіть має зняти деякі існуючі проблеми.Зокрема — паводки чи пересихання річки. Таким регулюючим засобом стане надувна гребля, яка буде працювати за умови високого рівня води у річці. Коли в літній період річка міліє, греблю спускають і вона не перешкоджатиме руху потоку. Обладнання такого типу використовують в Україні вперше, це може слугувати вдалим прикладом для інших проектів.

Компанія Замовник бере на себе зобов’язання після закінчення будівництва відновити повністю весь ландшафт і гарантує повне збереження місцевої флори і фауни, а також підтримуватиме зарибнення річок, братиме активну участь у соціально-економічному розвитку села.

Оргкомітет

Залишити коментар