Ремонт доріг – одне з важливих завдань влади Хуста

P528138к

Ремонт доріг – одне з важливих завдань влади Хуста

Однією із найболючіших проблем Хуста є стан доріг. І це не дивно, адже через недостатнє фінансування впродовж багатьох років ремонт автошляхів здійснювався далеко не в повному обсязі. Питання ж про те, щоб якусь із вулиць повністю перестелити асфальтобетоном тривалий час звучало, як риторичне… У результаті  на центральних дорогах міста над Тисою утворилася значна ямковість, яка згодом почала переростати в бездоріжжя.

На сьогодні ситуація суттєво покращилась. На вулицях нарешті з’явилось чимало потужної дорожньої техніки, на деяких ділянках працюють відповідні служби.  

– Ситуація, яка склалася з дорогами нашого міста справді викликає невдоволення і у органів влади, і в населення. А отже питання їхньої якості не може бути другорядним. Хустяни самостійно відремонтувати дороги не можуть, а їздити ними доводиться щодня. Тому влада повинна подбати як про основні дорожні артерії міста, так і про бічні вулиці. Зараз ми стали свідками позитивних змін у державі, тож  незабаром реформи відбудуться і в Хусті. Дещо вже зроблено, чимало – у стадії реалізації, а щось чекає свого часу, – розповідає  журналістам «Карпатського Об’єктиву» Хустський міський голова Володимир Кащук. – Крім того, цьогоріч ремонтом міських доріг ми почали займатись раніше, ніж зазвичай. Якщо торік автошляхи лагодили восени, то тепер уже в лютому ми оголосили тендер, у кінці квітня – провели його, а в травні – вже приступили до виконання робіт (більшість із них до 15 червня буде завершено). Вже зроблено ямковий ремонт вулиць Жайворонкової (на суму 96, 2 тис. грн.), Пачовського та Львівської. Найближчим часом приступаємо до вулиць Івана Франка, Чайковського, Дружби, Пирогова, Свободи, Карпатської Січі, Соборної України, Сливова, Пушкіна.

Слід зазначити, що ямковий ремонт асфальту, щорічно може становити тільки невеличкий відсоток загальної площі (2-3%) асфальтованого дорожнього покриття. Якщо вибоїни, ями, тріщини та інші дефекти на асфальті досягають критичної межі, доводиться шукати локальні методи ремонту автодоріг, думати про те, як не паралізувати рух автотранспорту. Що ж стосується капітального ремонту, то, безумовно, він є набагато ефективнішим, при чому, всі роботи проводяться поетапно, з точним дотриманням технології процесу. Спочатку розбирається старе покриття асфальту, після чого поверхня ретельно обробляється. Укладаються шари щебеню та асфальту, вирівнюється шар асфальту за допомогою машин, а шви між ними заливаються бітумом. Після того, як всі роботи закінчені, околиці очищаються від залишків будівельного сміття, і краяни отримують у  користування відремонтовану дорогу і сяючу чистотою прилеглу територію. До речі міська рада Хуста щойно завершила капітальний ремонт частини вулиці Слов’янської (на суму 528,16 тис. грн.).

-У цьому році маємо зробити ще багато, – ділиться планами очільник міста над Тисою. –  Скажімо, на вулицях Коцюбинського, Вітровій, Возз’єднання, Чижмаря, Німецькій, Карпатської України, Маркуша, 9 Травня, Павловича та інших плануємо профілювання щебеневого та гравійного покриття на суму 90 тис. грн. Буде також проведено капітальний ремонт тротуарів та дорожнього покриття по вул. Братів Бращайків, вул. Червонодеревників, Міської (частково) на суму 411, 338 тис. грн. За рахунок субвенцій з державного та обласного бюджету планується поточний ремонт вулиці Волошина (на суму 932,510 грн.), капітальний ремонт вулиць Карпатської Січі (від вул. Духновича, на суму 125,6 тис. грн.), Слов’янська (від вул. Карпатської Січі до вул. Жайворонкова, на суму 911,34 тис. грн.),  Шевченка (на суму 679,1 тис. грн.), Лісна (на суму 650 тис. грн.), Ломоносова (від №2 до №46, на суму 699,6 тис. грн.). Але й це ще далеко на все. Виготовляється проектна документація на частковий ремонт вул. Островського, готується документація на реконструкцію вулиць Аркаса, Петра Могили, Прямої та Пирогова, які будуть викладені бруківкою. На завершальній стадії виготовлення проектно-кошторисної документації на вулицю Косичну (її теж буде забруковано). А до 1 липня планується завершити ремонт вулиці Небесної Сотні (колишня Гвардійска). Реконструкція ж вулиці Слов’янської запланована на 2015 рік. Перед тим, як зайнятись заміною дорожнього покриття, потрібно виконати підготовчі роботи. Зокрема, у червні розпочинаємо заміну водогону. Є вже документація, підписано договір з підрядчиком. Якщо ми розпочали лагодити ті дороги, де найбільший потік транспорту, то неодмінно «дійдемо» й до інших вулиць. Однак, якщо раніше на реконструкцію доріг ми могли закласти до бюджету всього 300 тис. грн., то зараз – наші витрати разом складуть 3998, 150 тис. грн.

Наразі дивує один факт. Восени працівники автодору проводили ремонт ділянки вулиці від Універмагу до Свято-Вознесенського собору, та за зиму, хоча й не таку сувору, як позаторік, дорога, мов сито, покрилась ямами… Уже кілька днів там працює бригада асфальтувальників…

 P5281392

-На жаль, дорожні служби кілька місяців тому полагодили ділянку вулиці Духновича, та вже незабаром вона покрилась тріщинами, нерівностями, вибоїнами, – коментує ситуацію Володимир Павлович. – Ми звернулись до облавтодору, щоб у достроковому порядку за кошти організації вони переробили брак. Жодної копійки з міського бюджету на ці роботи не витрачено. Зараз дорожники виправляють власні помилки.Зазначу, що в ЄС гарантія на капітальний ремонт дороги становить 12 років. Крім того, експерти запевняють, що якщо застосовувати сучасні технології та дотримуватися стандартів, дороги не мають реагувати на високі чи низькі температури.

Як би там не було, але приємно, що Хуст поступово набуває вигляду європейського міста, змінюється, реконструюється і модернізується. Сподіваємось, що незабаром до Закарпаття стане справжньою туристичною Меккою і вигляд наших вулиць не відлякуватиме, а навпаки – приваблюватиме гостей Срібної землі.

 

Марина Алдон

«Карпатський Об’єктив»

Про політ із балкону, червоного півня на сіні та дорожні пригоди в Хусті

хуст

Про політ із балкону, червоного півня на сіні та дорожні пригоди в Хусті

У день позачергових виборів Президента України на Хустщині чоловік впав з балкону, горіли сараї та сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілим

В Хустському районі загорілася надвірна споруда та сіно. Сума завданих збитків становить близько 15тисяч гривень. Попередня причина пожежі коротке замикання електромережі. По спецлінії 102 надійшло ще одне повідомлення про пожежу, яка сталася в м. Хуст. Під час пожежі знищено горище та покрівлю.Ймовірна причина пожежі  необережне поводження з вогнем під час паління сміття. Під час пожеж травмованих та жертв немає.

З численними тілесними ушкодженнями медико доставили 34-річного жителя Хустського району. Членами слідчо-оперативної групи було встановлено, що молодий чоловік  випадково впав з балкону власного будинку. Наразі чоловік знаходиться на лікування у районній лікарні.

На автодорозі Мукачево Рогатин невдало зустрілись Дейво-Ланос та Сузукі. На місце пригоди терміново виїхали швидка допомога та міліція. Правоохоронці встановили що водій автомобіля Дейво ланос житель Тячівського району рухаючись з м. Хуст в сторону м. Мукачево не обравши безпечної дистанції руху допустив зіткнення з автомобілем марки Сузукі ,яким керував громадянин Угорщини. Під час ДТП 35-річна пасажирка автомобіля Дейво Ланоса жителька Тячівського району з тілесними ушкодженнями потрапила до лікарні, а самі водії транспортних засобів обійшлися переляком.

 

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

Правоохоронці Хустщини задоволені порядком на виборах

81ad5889ee80f12efb032dda047115376442977a

Правоохоронці Хустщини  задоволені порядком на виборах

Вибори на Хустщині пройшли без суттєвих порушень громадського порядку.

Усі виборчі дільниці вчасно розпочали та закінчили свою роботу. Забезпечувати охорону громадського порядку на дільницях правоохоронцям допомагали придані сили з УМВС України в Закарпатській області, курсанти вищих навчальних закладів МВС та члени громадських формувань.

Станом на 10 годину 26 травня всі  виборчі дільниці здали бюлетені до окружної виборчої комісії. Правоохоронці супроводжували членів дільничних комісій та забезпечували охорону виборчих документів до моменту здачі їх в ОВК.

Під час передвиборчого процесу до органів внутрішніх справ не надійшло жодного повідомлення пов’язаного з порушенням виборчого законодавства.

Правоохоронці міськвідділу міліції сумлінно виконали свої службові обов’язки з попередження і недопущення на території обслуговування протиправних дій та порушень громадського порядку під час проведення позачергових виборів Президента України», – відзначив начальник хустської міліції Василь Турдай.

 

Агнеса Куртяк,

У Хусті біля «Барви» жінка-водій «поцілувала» дерево

barva1

У Хусті біля «Барви» жінка-водій «поцілувала» дерево

Біля супермаркету «Барва» сталося ДТП  в якому постраждала молода жінка.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група , яка на місці трагедії встановила, що водій їхала з м.Хуст в сторону с.Іза. Не впоравшись з керуванням водій виїхала на узбіччя після чого допустила зіткнення з деревом  та зупинилась в полі.

Під час ДТП водій отримала численні тілесні ушкодження та поміщена на лікування до Хустської районної лікарні, а автомобіль поміщений на арештамайданчик міськвідділу міліції.

 

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС