Юний акордеоніст із Н.Селища переміг на міжнародному конкурсі

DSCN4889

Юний акордеоніст із Н.Селища переміг на міжнародному конкурсі

Цими днями у Дрогобичі пройшов  VІ-й міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів Perpetuum mobile.

Організаторами заходу виступили кафедра народних музичних інструментів та вокалу музично-педагогічного факультету Дрогобицького педагогічного університету ім. І. Франка та Національна Всеукраїнська музична спілка, а також Міністерство освіти і науки України.  За звання кращого акордеоніста змагалися 700 музикантів різного віку і рівня (від початківців – до професіоналів) із 7 країн (Україна, Росія, Білорусь, Німеччина, Сербія, Італія, Польща).

Відрадно, що в музичному поєдинку взяли участь і наші земляки, а учень Нижньоселищенської музичної школи Михайло Томишин (клас Наталії Пригари) навіть виборов диплом ІІІ ступеня.

-Конкурс розрахований на підняття рівня вітчизняного народно-інструментального мистецтва, зазначив директор Нижньоселищенської ДШМ Іван Ступа. – Виконавство поєднувалося з методичними семінарами та майстер-класами для дітей. І мені дуже приємно, що наш 13-річний учень зміг вибороти «бронзову» нагороду такого престижного заходу, адже оцінювали конкурсантів заслужені працівники культури, композитори, науковці. На наступний рік, сподіваюсь, у конкурсі візьме участь більше юних музикантів із Хустщини і ми здобудемо нові нагороди.

 Марина Алдон

“Карпатський об’єктив”

Залишити коментар