Дільничний інспектор міліції – візитна картка обличчя правоохоронних органів

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дільничний інспектор міліції – візитна картка обличчя правоохоронних органів

 

Кожен із нас хоча б раз у житті опинявся в ситуації, коли виникла необхідність звернутися до дільничного інспектора міліції. Як правило, ми ретельно оцінюємо його роботу лише тоді, коли несподівано на нас навалюються біди чи негаразди.

Сьогодні в Хустському міськвідділі міліції по штату є 39 дільничних інспекторів міліції. З початку року самими тільки дільничними розглянуто 1205 заяв згідно Закону України «Про звернення громадян», а також до адміністративної відповідальності притягнуто 590 дебоширів. На профілактичному обліку перебуває 413громадян , з яких 103 раніше судимі громадянита розкрито 64 злочини. Навантаження на одного дільничного дуже велике – на кожного інспектора приходиться близько трьох з половиною тисяч мешканців, а це тисячі сімей, громадян різного роду занять та вподобань. Тому служба дільничного нелегка та клопітка, психологічно тяжка та виснажлива.

 20140507_114443

Начальник сектору майор міліції Василь Сливка говорить, що хорошим дільничним можна стати лише через певний відрізок часу. Дільничний має цінність лише тоді, коли його знають люди. Тому хороший дільничний – це той, хто сумлінно пропрацював не менше 3-х, 4-х років. Але є й такі дільничні інспектори, які працюють уже більше 8-ти років, а це: майор міліції Віктор Войнагій, майор міліції Іван Ворон, майор міліції Юрій Ворон, майор міліції Василь Бляшинець, майор міліції Іван Росоха, капітан міліції Олександр Дорошенко та інші. Багато з молодих, хто приходить працювати у відділ дільничних інспекторів міліції, намагаються як найкраще опанувати професію та подають великі надії, як наприклад, лейтенант міліції Павло Можарович, лейтенант міліції Іван Томишин, лейтенант міліції Василь Корсак, старший лейтенант міліції Іван Продан.

 

Також, оперативно-розшукові заходи по встановленню та затриманню злочинців базуються на інформації дільничних інспекторів міліції, так як вони знають жителів своїх районів обслуговування, більше з ними спілкуються і дізнаються про події та пригоди раніше всіх інших працівників підрозділів. Саме тому в складі оперативної групи, що виїжджає на виклик, обов’язково є дільничний, який один із перших розпочинає по квартирний обхід будинку, спілкується із жителями, так як має довіру громадян та хто з них може надати .

 

Дільничний інспектор міліції – вагома постать у правоохоронній структурі. Він перебуває у безпосередньому тісному зв’язку із населенням і саме тому є організатором охорони громадського порядку на території, яку обслуговує. Надзвичайно широке коло функцій дільничного інспектора, напружений ритм робочого дня, постійні психологічні та фізичні перевантаження, не завжди належні умови праці роблять цю професію дуже важкою. Адже у дільничного інспектора – найбільший перелік функціональних обов’язків, а в сільській місцевості він є єдиним представником органів внутрішніх справ. Половина від загальної кількості звернень і повідомлень, що надходить від громадян, знаходиться саме у його компетенції.Тому не матеріальні блага, а довіра та щира вдячність громадян є найвищою оцінкою діяльності дільничних інспекторів міліції – підсумовує начальник міліції Василь Турдай.

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС

Залишити коментар